Ykkösen kaikkien aikojen maalitykille komea tasaluku täyteen: ”Ylpeä jokaisesta” – illan upein osuma nähtiin kuitenkin Turussa

© Kuva: Juha Tamminen

Ykkösessä pelattiin eilen kaksi ottelua, joista molemmat päättyivät tasapeliin. Pelipäivä oli merkkipäivä Ykkösen kaikkien aikojen parhaalle maalintekijälle Kalle Multaselle, joka teki ottelussa VPS-RoPS tasan sadannen maalinsa Ykkösessä.

Juhlahetki koitti pelin 67. minuutilla, kun Multanen ohjasi maaliviivan tuntumasta VPS:lle 1-1-tasoituksen. Se oli kokeneelle hyökkääjälle kauden toinen ja siis uran sadas maali Ykkösessä. Maali on nähtävissä allaolevan koosteen lopussa.

Ensimmäisen maalinsa Ykkösessä nyt 32-vuotias Viialan Peli-Veikkojen kasvatti teki Hakassa kaudella 2011. Sittemmin hän on rikkonut kymmenen maalin rajapyykin kuudella eri kaudella, voittaen Ykkösen maalikuninkuudet vuosina 2014, 2015 ja 2017, jokaisella kaudella Hakassa. Multanen on pelannut lisäksi myös Veikkausliigaa Hakassa ja Ilveksessä, sekä vuosina 2019-2020 Italian viidennellä sarjatasolla Giorgione Calciossa.

– Ylpeä jokaisesta maalista, Multanen kommentoi tasalukuun yltämistään Twitterissä.

RoPS siirtyi ottelussa uudestaan johtoon Veka Pyynyn 80. minuutilla tekemällä maalilla, mutta VPS:n kapteeni Sebastian Strandvall laukoi hetkeä ennen täyttä aikaa loppunumeroiksi 2-2 suorasta vapaapotkusta. Ottelu oli VPS:n uuden valmentajan Jussi Nuorelan ensimmäinen tehtävässään, ja tuloksena oli siis kauden viides tasapeli kahdeksasta ottelusta. VPS lähti kauteen suurimpana nousijasuosikkina. Kahdeksan kierroksen jälkeen se on tasaisessa sarjassa viides, neljä pistettä sarjakärki Jaron perässä.

Illan komeimmasta osumasta vastasi kuitenkin Veritas Stadionilla TPS:n Juri Kinnunen. Kinnunen täräytti lähes 30 metristä upean vapaapotkun tolpan kautta EIF:n verkkoon. Olli Jakonen kuitenkin tasoitti loppunumeroiksi 1-1 neljä minuuttia myöhemmin, 72. peliminuutilla.