Veikkausliigan sarjajumbo AC Oulu tiedotti perjantaina mielenkiintoisesta vahvistuksesta. Joukkuetta vahvistaa loppukauden mittaisella lainasopimuksella 25-vuotias Liechtensteinin maajoukkuepelaaja Dennis Salanović.

Keskikenttäpelaajana pelaava Salanovic siirtyy Ouluun Sveitsin toisella sarjatasolla pelaavasta FC Thunista.

– Olen hyvilläni, että hän todella halusi tulla pelaamaan AC Ouluun. Hän tulee vahvistamaan etenkin meidän hyökkäyspelaamista. Odotuksemme on, että hän pystyy luomaan maalipaikkoja sekä myös tarvittaessa tekemään niitä itse, AC Oulun valmentaja Jyrki Ahola totesi uudesta suojatistaan.

Salanovic on pelannut Liechtensteinin A-maajoukkueessa 46 ottelua, joissa hän on tehnyt neljä maalia. Sveitsin korkeimmalla sarjatasolla Salanovic on pelannut 49 ja toisella sarjatasolla 53 ottelua. Salanovic valittiin Liechtensteinin vuoden pelaajaksi vuonna 2019.

– Saimme viikko sitten tiedon, että Salanović on kiinnostunut pelaamisesta AC Oulussa ja siirto tapahtui hyvin nopeasti siitä hetkestä. Dennis tuo meidän hyökkäykseen apuja viimeiselle kolmannekselle hyökkäyspäähän, urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen lisäsi.

Salanovic pelaa AC Oulun paidassa ensimmäisen kerran 17.7. kotiottelussa HJK:ta vastaan, sillä siirtoikkuna aukeaa 13.7.

Salanovic on pelannut Sveitsin kentillä vuodesta 2016 lähtien, mutta mielenkiintoinen vaihe hänen urallaan oli myös kausi 2014-2015, kun hän pelasi Atlético Madridin junioriakatemiassa. Tuolloin Salanovic pääsi seuraamaan läheltä todellisten maailmantähtien tekemisiä.

– Muistelen mielelläni aikaani Atlético Madridissa, koska minulle oli kova päätös jättää kotimaani, perheeni ja ystäväni taakse. Pelkäsin aluksi muutosta, mutta viime kädessä se oli hyvä päätös, koska Atlético Madrid oli minulle täysin uusi maailma ja uudenlainen taso pelata jalkapalloa, Salanovic muisteli syksyllä 2019 World Football Indexin haastattelussa.

– Osallistuin harjoituskaudella edustusjoukkueen harjoituksiin. Oli hyvin kiinnostavaa nähdä, miten Fernando Torresin ja Antoine Griezmannin kaltaiset pelaajat pelasivat. Olin aluksi järkyttynyt siitä, kuinka hyviä he olivat. En unohda sitä kokemusta ikinä.

[readmore from=Veikkausliiga]

– Griezmann oli juuri tuolloin saapunut seuraan ja hän kehittyi nopealla vauhdilla, joka ensimmäisissä parissa kolmessa harjoituksissaan. Hän oli harjoituksissa hyvällä tuulella ja aina hymy kasvoillaan. Silloinkin, kun treenit menivät vakaviksi, hän otti asiat huumorilla ja osasi vitsailla oikeilla hetkillä.

Myös Atlético Madridin ikoninen valmentaja Diego Simeone jäi pysyvästi Salanovicin mieleen.

– Kun liityin Atlético Madridin harjoituskauden vahvuuteen, Diego Simeone opetti minulle paljon jalkapallon henkisestä puolesta – siitä, kuinka koskaan ei saa luovuttaa, kuinka taistella jokaisesta pallosta ja miten prässätä vastustajaa.

Salanovic pelasi viime kaudella Sveitsin toisella sarjatasolla Thunissa 23 ottelua, ja teki niissä yhden maalin sekä antoi kolme maalisyöttöä. Liechtensteinin maajoukkueessa Salanovic on pelannut viime vuosina lähes aina täysiä ysikymppisiä, mutta maaliskuun MM-karsintapeleistä hän oli sivussa lihasvamman takia.

Salanovic pelasi myös Suomea vastaan kaksi täyttä 90-minuuttista EM-karsinnoissa vuonna 2019. Liechtenstein teki koko karsinnoissa vain kaksi maalia, mutta Salanovic oli molemmissa osallisena tehden yhden ja syöttäen toisen.