Lionel Messi on kuvaillut maajoukkuetoveriaan Emiliano Martínezia ”ilmiöksi” hänen johdatettua Argentiinan Copa Américan loppuotteluun tiistain ja keskiviikon välisenä yönä.

Argentiinan ja Kolumbian välinen välieräottelu venyi 1–1-tasapelin myötä aina rangaistuspotkukilpailuun saakka, jolloin Aston Villaa edustava Martínez otti sankarinviitan harteilleen.

28-vuotias Martínez, joka pelasi ensimmäisen A-maajoukkuepelinsä vasta viime kuussa, torjui rangaistuspotkukipailussa jopa kolme viidestä kohtaamastaan pilkusta avatakseen Argentiinalle tien finaaliin.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

GOAL

@goal
Emiliano Martinez received his first Argentina cap last month.

After making THREE shootout saves in the Copa America semi-final, he's their Superman.

Messi, joka syötti Lautaro Martínezin avausmaalin varsinaisella peliajalla ja upotti oman pilkkunsa rangaistuspotkukilpailussa, ylisti Martínezia heti ottelun jälkeen.

– Meillä on Emi. Hän on ilmiö. Me luotimme häneen. Saavutimme tavoitteemme, joka oli päästä pelaamaan kaikki mahdolliset ottelut. Nyt me menemme finaaliin, iloitsi Messi.

[readmore from=Copa-America]

Argentiinan päävalmentaja Lionel Scaloni lisäsi, ettei Martínezin tärkeys joukkueelle suinkaan rajoitu vain rangaistuspotkuihin.

– Olemme todella tyytyväisiä Emilianon suoritukseen. Ei ainoastaan rangaistuspotkujen takia, mutta sen turvallisuudentunteen, jota hän muihin välittää. Puolustajamme saavat jatkuvaa tukea ja me pidämme siitä, lisäsi Scaloni.

Argentiina kohtaa Brasilian Copa Américan loppuottelussa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kello 03:00 Suomen aikaa.

Lähde: Goal