Boca Juniorsin pelaajat ottivat yhteen poliisin kanssa Brasiliassa – entinen Man Utd -puolustaja löi järjestyksenvalvojaa

© Kuva: Getty Images

Boca Juniors joutui laulukuoroon Etelä-Amerikan mestarien liigan eli Copa Libertadoresin neljännesvälierissä tiistaina, kun se hävisi rangaistuspotkukilpailun 1–3 Atlético Mineiroa vastaan. Otteluparin molemmat osat olivat päättyneet maalittomaan tasapeliin.

Molempiin joukkueisiin todennäköisesti kohdistetaan vielä sanktioita niiden tapahtumien johdosta, joita Belo Horizontessa todistettiin ottelun aikana ja sen jälkeen.

Videomateriaalien perusteella Brasilian poliisi sumutti vihamielisesti käyttäytyviä Bocan pelaajia pukuhuoneen ovella pelin jälkeen. Klipeissa näkyy, kuinka pelaajat saivat hengitysvaikeuksia ja latelivat loukkauksia poliisien suuntaan.

Globoesporten mukaan buenosairesilaiset olivat yrittäneet päästä väkisin kotijoukkueen Atlético Mineiron pukusuojiin, jonne otteluvalvojat ja tuomarit olivat piiloutuneet hakemaan turvaa. Tilanne oli La Nacionin tietojen mukaan käynnistynyt siitä, kun Sergio Coelho, Atléticon puheenjohtaja, provosoi vierasjoukkueen pelaajia pukuhuoneen ovelta.

Seuranneen mellakan aikana entinen Manchester Unitedin puolustaja Marcos Rojo, 31, löi järjestyksenvalvojaa, ja kahta Bocan pelaajaa yritettiin aluksi pidättää. Lopulta näin ei kuitenkaan tehty.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Joukkueiden pelaajat olivat käyneet toistensa kimppuun jo pukukoppikäytävällä heti päätösvihellyksen jälkeen. Ottelun aikana videotuomari oli hylännyt Bocalta maalin. Kyseessä oli jo toinen kerta, kun niin kävi otteluparin aikana. Boca Juniorsin pelaajien mielestä heidän tekemässään maalissa ei ollut mitään vikaa.

Ensimmäisessä osaottelussa, joka käytiin viime viikolla, Boca Juniorsilta evättiin maali paitsiona. Tarkistus oli kestänyt pitkään.

Argentiinalaisen suurseuran keskikenttäpelaaja Diego González on vakaasti sitä mieltä, että tuomarivirheet maksoivat jatkopaikan:

– Ei siitä ole epäilystäkään, kaikkihan sen näkivät. Teimme hyvän maalin, ja tosiasia on se, että ansaitsimme voittaa myös ensimmäisen pelin.

– Tämä sattuu, meistä tuntuu pahalta. CONMEBOL:in (Etelä-Amerikan jalkapalloliitto) täytyy tutkia tuomareiden työskentelyä.

Tunteet läikähtivät yli toisella puolikkaalla, kun tuomari Esteban Ostojich meni tarkistamaan maalia VAR-monitorista. Ostojich jakoi tuomioita myös kesän Copa América -turnauksessa, mutta ei selvinnyt sielläkään kritiikittä.

Brasilialaisilla avustavilla tuomareilla oli kädet täynnä töitä, kun Bocan ja Atléticon pelaajat yrittivät lähestyä Ostojichia. Molempien joukkueiden apuvalmentajille näytettiin punaista korttia.

Hylätyn maalin jälkeen Atlético-maalivahti Everson nousi sankariksi torjumalla kaksi pilkkua ja viimeistelemällä itse ratkaisevan rankkarin, jolla hänen joukkueensa jatkoi puolivälieriin.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.