Yksi EM-kisojen suurista komeetoista oli epäilemättä Italian laituri Federico Chiesa. Mikään suuri tuntemattomuus 23-vuotias ei ennen turnaustakaan ollut, mutta nyt hänestä tuntuu puhuvan puoli jalkapallomaailmaa. Myös useamman ison seuran ostohalukkuus on ollut tapetilla – Juventus on kuitenkin ilmoittanut pelaajan olevan ”koskematon”. Viimeksi keskiviikkona toimittaja Fabrizio Romano alleviivasi, että niin Liverpool kuin Bayern München ovat informoituja seuran kannasta.

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano
Liverpool have NOT made an official bid for Federico Chiesa despite rumours. There’s nothing going on and no chance to sign him this summer. ❌🇮🇹 #LFC

Liverpool board knows about Juventus stance. Chiesa is considered ‘untouchable’ - FC Bayern are aware of this decision too.

Transfermarkt arvioi toisen polven maajoukkuepelurin arvoksi tätä nykyä 75 miljoonaa euroa, eikä tuon tasoisista summista vielä varmasti edes aloitettaisi keskusteluita – mikäli Chiesa siis ylipäänsä olisi ostettavissa.

Italian EM-joukkueen apuvalmentaja Alberico Evani muistuttaa, että laitahyökkääjä on vasta tulossa.

– Hän vain vahvistuu ajan mittaan, Evani sanoi Tuttomercatolle.

– Hänellä on tappavan tehokas kyky rytminvaihdoksiin, ja vain muutama Euroopassa pystyy kääntämään otteluita niin kuin hän.

Junioripelaajille usein esitetty klassinen huomautus molempien jalkojen treenaamisesta sisältyy ylistyspuheeseen.

– Chiesa laukoo kummallakin jalalla hyvin, ja pystyy säilyttämään teknisen tason myös täyttä vauhtia juostessaan.