Irlantilainen keskikenttälegenda Roy Keane haukkui lyttyyn Jack Grealishin, 25, ja Raheem Sterlingin, 26, siitä, että he antoivat 19-vuotiaan Bukayo Sakan laukaista viidennen ja ottelun ratkaisseen pilkun EM-loppuottelussa Italiaa vastaan. Finaali pelattiin sunnuntaina. Englanti hävisi sen rangaistuslaukauskilpailussa 2–3.

Keanen mielestä Sakalle asetettiin liian suuret odotukset.

– Jos olet Sterling tai Grealish, et voi vain istua vieressä ja katsoa kun lapsi kävelee sinne eteen. Et vain voi, Keane sanoi ITV:n lähetyksessä.

– Siihen olisi pitänyt puuttua. 19-vuotias nuori poika laukaisemassa ennen sinua. Sterling on voittanut paljon otteluja ja pokaaleja. Gareth (Southgate, Englannin päävalmentaja) oli varmaan ajatellut hänen ampuvan kuudentena tai seitsemäntenä.

– Mutta se oli väärin, että he vain seisoivat siinä vieressä. Siinä olisi pitänyt mennä sanomaan tälle nuorelle pojalle, että minä vedän ennen sinua.

Saka on pelannut kolme edellistä kautta Arsenalin edustusjoukkueessa. Siellä hän ei ole vielä kertaakaan päässyt yrittämään maalintekoa yhdestätoista metristä.

Southgate otti syyt niskoilleen ja seisoi päätöstensä takana.

[readmore from=EM2021]

– Se on minun syytäni. Minä päätin, ketkä laukovat perustuen siihen, mitä olimme tehneet harjoituksissa. Kukaan ei ole omillaan. Se oli täysin minun päätökseni, ja siitä on vain minua syyttäminen.

– He [Saka, Marcus Rashford ja Jadon Sancho] olivat parhaat [rankkarin] laukojat, joita meillä oli kentällä.

Grealish soitti maanantaina samaa rumpua. Hän vahvistaa, että valinta oli yksinomaan Southgaten, eikä hän voinut siihen vaikuttaa.

– Sanoin, että haluan vetää yhden [viidestä ensimmäisestä]!!! Grealish oikaisi vääriä käsityksiä Twitter-tilillään.

– Pomo on tehnyt niin paljon oikeita ratkaisuja läpi tämän turnauksen, ja niin hän teki tänäkin iltana! Mutta en suostu kuuntelemaan vierestä, kun porukka sanoo, etten halunnut laukaista rankkaria, kun sanoin haluavani…

Valioliigaseura Aston Villaa edustava Grealish aloitti ottelun vaihdosta. Hän pääsi kentälle 99. minuutilla. Siten hän olisi ollut käytettävissä pilkkukisassa.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.