Entinen Liverpool-pelaaja kritisoi Rafa Beníteziä – paljasti Steven Gerrardin salatun roolin: ”Oli kuin pelaajavalmentaja”

© Kuva: Getty Images

Rafa Benítez valmentaa ensi kaudella Evertonia.

Espanjalaisvalmentaja sai Evertonin kannattajilta varsin ikävän vastaanoton, sillä häntä pidetään legendan maineessa kaupungin toisessa suurseurassa, eli Liverpoolissa.

Benítez valmensi Liverpoolia vuodet 2004-10. Luotsi voitti seurassa Mestarien liigan keväällä 2005.

Benítezin alaisuudessa Liverpoolissa kolmen vuoden ajan pelannut Jermaine Pennant kritisoi valmentajaa talkSPORT:n haastattelussa. Pennant antoi ymmärtää, ettei Benítez juuri ohjeistanut pelaajiaan pukukopissa, vaan antoi tehtävän Steven Gerrardille

– Hän on Liverpoolissa legendan maineessa sen Mestarien liigan finaalin vuoksi. He voittivat finaalin, vaikka olivat puoliajalla 0-3 -tappiolla. Tiedän Liverpoolin nousseen vain Gerrardin ansiosta. Erilaiset pelaajat reagoivat eri tavalla Beníteziin, mutta mielestäni hän ei osaa johtaa ihmisiä.

– Gerrard ja Jamie Carragher ovat sanoneet sen julkisesti. Mielestäni oli vaikea lähestyä Beníteziä tai keskustella hänen kanssaan. Hän ei koskaan tullut minun luokseni tai puhunut asioista, vaikka olisi pitänyt. Benítez jätti sen Gerrardin hoidettavaksi.

Pennant kuvaili Gerrardia pelaajavalmentajaksi. Benítez seurasi sivusta, miten Gerrard ohjeisti ja läksytti pelaajia.

– Jos asiat eivät sujuneet hyvin etenkin tärkeissä otteluissa, niin puoliajalla Benítez ei huutanut tai antanut ohjeita. Gerrard teki sen kaiken. Niihin aikoihin halusit ennemmin suututtaa Benítezin kuin Gerrardin. Gerrard oli kuin pelaajavalmentaja.

Lähde: AS


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004