Espanja sai unelma-alun EM-kisojen puolivälieräotteluun Sveitsiä vastaan. Se siirtyi 1-0-johtoon jo kahdeksannella peliminuutilla kulmapotkutilanteesta.

Maali syntyi, kun Jordi Alba laukoi noin 20 metristä suoraan Sveitsin purkupalloon. Kuti olisi suuntautunut jota kuinkin päin Sveitsin maalivahti Yann Sommeria, mutta pelikieltoa kärsivää Granit Xhakaa korvannut Denis Zakaria laittoi kutiin jalkansa väliin.

Pallo muutti Zakarian kengästä kohtalokkaasti suuntaa ja pallo painui etunurkkaan hölmistyneen Sommerin seuratessa katseellaan. Tarkoitus katkaista veto oli varmasti hyvä eikä reagointiaikaa paljon, mutta lopputuloksen huomioiden olisi luultavasti ollut parasta päästää kuti läpi.

Maali merkittiin aluksi Jordi Alballe, mutta myöhemmin UEFA kertoi muuttaneensa sen Zakarian omaksi maaliksi.

Takaiskumaalia lukuun ottamatta Sveitsi on aloittanut ottelun energisesti ja hyvällä itseluottamuksella. Toisen ikävän uutisen Sveitsi sai noin 20 minuutin kohdalla, kun Breel Embolo joutui tulemaan vaihtoon satutettuaan jalkansa. Hänen tilalleen tuli Ruben Vargas.

Ottelu on 23 minuutin pelin jälkeen Espanjan 1-0-johdossa.