– Se [jalkapallo] tulee Roomaan!

Näin karjui Italian konkaritoppari Leonardo Bonucci, 34, televisiokameroille sen jälkeen, kun hänen joukkueensa löi Englannin EM-kilpailujen loppuottelussa sunnuntaina.

Kaksituntinen jännitysnäytelmä johti rangaistuspotkukilpailuun, jonka Azzurri vei, koska nuoret englantilaishyökkääjät Marcus Rashford, Jadon Sancho ja Bukayo Saka epäonnistuivat omissa yrityksissään.

The Lightning Seeds -yhtyeen kappaleesta ”Three Lions (Football’s Coming Home)” tuli jälleen kerran Englannin kannattajien keskuudessa laulettava hymni. Se ei jäänyt Bonuccilta huomaamatta.

Wembleyn katsomo oli lähes täynnä faneja Brittein saarten eteläosasta, ja he lauloivat erilaisia versioita ”Football’s Coming Home” -sävelmästä ja siitä, että jalkapallo olisi tulossa ”kotiin”.

Bonucci sai siitä ehkä voimaa tai sitten laulun väite muuten kismitti häntä. Kummin päin vain, vain sekunteja Sakan missin jälkeen, italopakki tarttui TV-kameraan ja huusi:

– Se tulee Roomaan, se tulee Roomaan. It’s coming to Rome, it’s coming to Rome.

Tämän tehtyään Bonucci käänsi taas huomionsa joukkuekavereihinsa, ja hän jatkoi voiton juhlimista heidän kanssaan. Wembley tyhjeni pikaisesti, eikä jäljelle jäänyt kuin pieni joukko italialaiskannattajia ja muutamia englantilaisia, jotka jäivät seuraamaan pokaalin nostoa.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

UEFA EURO 2024

@EURO2024
🇮🇹 Bonucci: "It's coming to Rome!"

@azzurri | #ITA | #EURO2020

LUE MYÖS: