Italia ja Espanja iskevät yhteen tiistaina EM-välierässä. Ottelu pelataan Wembleyllä Lontoossa.

Italia joutuu välierään ilman Leonardo Spinazzolaa, joka loukkasi Belgiaa vastaan pelatussa puolivälieräottelussa vakavasti akillesjännettään. Spinazzola leikattiin sunnuntaina Turussa.

AS Roman uusi päävalmentaja José Mourinho on luonnollisesti hyvin pettynyt Spinazzolan loukkaantumiseen. AS Romaa seuratasolla edustava Spinazzola pelasi loistavat EM-kisat.

– Spinazzolan loukkaantuminen on valtava menetys Roberto Mancinille, mutta voit vain kuvitella, miten suuri menetys se on minulle, kun en saa häntä käyttööni kuuteen kuukauteen. Nyt Emerson nousee hänen korvaajakseen. Hän on hyvä ja kokenut pelaaja, mutta Spinazzola on ollut suorastaan uskomaton, Mourinho muistutti talkSPORT:n haastattelussa.

– Italian puolustuslinja on pelannut todella hyvin. Jorginho tuo tasapainoa joukkueeseen. Italialla on hyvin taitavia pelaajia, vaikka hyökkääjät eivät olekaan maailman teknisimpiä. Silti hyökkääjät tuovat Italialle useita erilaisia vaihtoehtoja. Pidän myös Mancinin valmennusryhmästä. Olen kuullut, että joukkue on kuin suuri ryhmä ystäviä. Spinazzola kertoi minulle, että Italian pelaajat luottavat todella paljon itseensä.

Mourinhon mielestä Italia lähtee suosikkina Espanjan kimppuun.

– Kunnioitan Espanjaa. Uskon näkevämme kaksi huippuvälieräottelua. Italia hakee revanssia vuoden 2012 EM-finaalista, jolloin Espanja murskasi heidät. Mielestäni Italia on Espanjaa vahvempi, mutta en voi vannoa heidän menevän finaaliin. Kunnioitan paljon espanjalaista jalkapalloa.