Entinen Juventus-hyökkääjä David Trezeguet myöntää, että Cristiano Ronaldolla, 36, on ollut ”ongelmia” joidenkin joukkuetovereidensa kanssa.

Pelaajaurallaan ranskalainen Trezeguet viimeisteli 171 maalia torinolaisseuralle. Kukaan muu ulkomaalainen ei ole yhtä komeisiin lukemiin yltänyt. Kolme vuotta sitten hänet nimettiin joukkueen brändilähettilääksi. Tehtävänsä hän jätti virallisesti viime viikolla.

– Haluan palauttaa itseni jalkapallokartalle. On olemassa paljon nuoria valmentajia ja seurajohtajia, ja arvelen, että olemme ainutkertaisen murroksen alkupisteessä, Trezeguet avasi lähtönsä syitä La Gazzetta dello Sportin haastattelussa.

Hän paljasti lehdelle, että Ronaldo ei tule kunnolla toimeen kaikkien Juventus-pelaajien kanssa.

– Se oli paras seuran tekemä hankinta. Kukaan ei odottanut sitä, sanoi Trezeguet.

– Hänellä on ollut kitkaa muiden kanssa, ja se on näkynyt kentällä. Mutta [toisaalta] hän on onnistunut maalinteossa sata kertaa.

– En usko, että kukaan on pystynyt valmentamaan häntä niin kuin Zinédine Zidane. Ehkä Juventuksessakin pitäisi olla enemmän vuoropuhelua.

– Valmentaja voi sanoa pelaajalle: ”Katso tätä peliä. Kävelit 90 minuuttia, vaikka sinun pitäisi auttaa minua voittamaan otteluita.”

[readmore from=Ronaldo-Cristiano]

– Sitten on pelaajia, joiden et halua kääntyvän sinua vastaan, koska voitat otteluita heidän avullaan. Ronaldo on yksi heistä, [Paulo] Dybala myös. Osa muista pelaajista — kaikella kunnioituksella — eivät niinkään [auta].

Tosin myös Dybalan viime vuodet ovat kangerrelleet.

Ronaldo siirtyi Real Madridista Juventukseen vuonna 2018. Siirto maksoi Serie A -seuralle 112 miljoonaa euroa. Sopimusta on jäljellä vielä yksi vuosi, mutta useiden lehtitietojen mukaan Ronaldo ei enää kesän jälkeen haluaisi Juveen palata.

Juventuksen urheilutoimenjohtaja Federico Cherubini on kuitenkin esittänyt, ettei hän ole havainnut ”mitään merkkejä” portugalilaisen lähtöhaluista.