IFK Mariehamn hävisi keskiviikkona SJK:lle vieraissa maalein 0-3. Tappio oli jo seitsemäs putkeen. Ottelun jälkeen IFK:n päävalmentaja Lukas Syberyjski tiuski Nya Ålandin toimittajalle.

IFK on hävinnyt Veikkausliigassa seitsemän peräkkäistä ottelua tekemättä maaliakaan. Kauden ensimmäiset kaksi peliä IFK onnistui voittamaan. Voittojen turvin sarjasijoitus on vielä kymmenes. Takana ovat sarjanousijat, pisteen päässä KTP ja kolmen pisteen päässä AC Oulu.

Syberyjski ei ollut juttutuulella SJK-tappion jälkeen. Päävalmentajalta kysyttiin spontaaneista reaktioista ottelun jälkeen.

– Sinun pitää kysyä parempi kysymys, Syberyjski vastasi Nya Ålandille.

Sen jälkeen toimittaja kysyi uudestaan kommentteja otteluun ja tulokseen liittyen.

– Vit*ttaa hävitä.

Syberyjskin mukaan tappiota selitti se, että joukkueesta puuttuivat flunssan oireiden takia Jiri Nissinen, karanteenimääräysten takia Vahid Hambo sekä Emile Paul Tendeng henkilökohtaisista syistä.

– Täytyy olla jalkapalloilijoita, jotta voi voittaa pelejä.

Toimittaja kysyi Syberyjskiltä myös, missä IFK onnistui SJK:ta vastaan, mikä sai päävalmentajan hermostumaan.

– Mitä mieltä sinä olet, missä onnistuimme? Vastaan, jos haluan. Minulla ei todellakaan ole mitään velvollisuutta vastata.

Lopulta Syberyjski sai sanotuksi, että hänen mielestään IFK aloitti pelin kohtalaisesti, mutta maalinteko tuotti jälleen suuria vaikeuksia.

Syberyjski aloitti IFK Mariehamnin päävalmentajana viime kaudella, jolloin seura säilyi niukasti Veikkausliigassa. Tälle kaudelle joukkue uudistui paljon, ja joukkuetta pidettiin huomattavasti vahvempana kuin viime kaudella. Tappiosarake on kuitenkin kasvanut pelottavaa tahtia. Syberyjskin asema pävalmentajana alkaa olla viimeistään nyt uhattuna.