Kakkosessa pelaavat PEPO ja Lahden Reipas kohtasivat keskiviikkona Lappeenrannassa.

Ottelussa nähtiin vaarallinen tilanne, kun Reippaan hyökkääjä Tomi Kult, 20, iski kyynärpäällään PEPO:n Samu Suoraniemeä, 26, pimeästä kulmasta niskan seudulle. Suoraniemi jäi tilanteen seurauksena maahan makaamaan.

Ottelun erotuomarikolmikolta (Juuso Vuorinen, Valentin Smirnov, Matti Paakkinen) jäi tilanne näkemättä, eikä Kult saanut iskustaan varoitusta.

Ottelun jälkeisenä päivänä Suoraniemi latasi omalle Twitter-tililleen videon tilanteesta. Saatetekstissä hän laukoi suorat sanat.

– Eilen nähtiin meidän pelissä tosi vaarallinen tilanne. Reippaan Tomi Kult veti minua pimeästä kulmasta kyynärpäällä niskaan. Todella raukkamainen ja oksettava suoritus. Lätkässä tulisi noin kymmenen pelin kakku, mitenköhän futiksessa, Suoraniemi twiittasi.

Tilanne on herättänyt keskustelua. Pääasiassa kyynärpääiskua on pidetty täysin tarpeettomana ja törkeänä.

– Melko ”tarpeellisen” näköinen kontakti, Joonas Haapala vastasi.

– Ois juossu vaan ihan rehellisesti yli eikä ojennellu käsiä. Selkeesti tos blokata koitetaan mut olipa törkee. Ja tsäänssi ottaa kunnon loukki, Olli Englund komppasi.

– Mikähän tässä oli motiivina? Hyi! Leevi Mynttinen kommentoi.

– Kyllä tuo on erittäin vaarallinen liike. Lääkärit voi kertoa miten käy kun tulee isku kallon ja selkärangan yhtymäkohtaan. Erittäin pitkä kilpailukielto. Vuosi vähintään, täräytti Marko.

Kultin tekoa on myös puolusteltu. Yksi ”vähättelijöistä” on nimenomaan ollut Kult itse, joka tosin myös pyysi tekoaan anteeksi.

– Tapauksessa ei ollut mitään tahallista. Syötin pallon sun ohitse jonka jälkeen lähdin liikkeelle. Niin kuin videosta näkee niin otat taka-askelia samaan aikaan kun mä lähen eteenpäin. Onneksi ei sattunut pahasti ja pystyit peliä jatkamaan! Tsemiä matseihin, Kult vastasi.

Kommenteissa Kult myös ihmettelee sitä, miksi Suoraniemi on kyseisen videon jakanut.

– Mitä hän hakee jakamalla tämän videon kommentilla ”niin ruma jne”. Pitäisikö minun tehdä samoin jokaisen pelin jälkeen, kun puolustaja on osunut niskaani, päähäni tai selkääni kädellään.

– Ja vaatia vielä yli kymmenen ottelun pelikieltoa. lol.