Ensimmäistä kertaa yli vuosikymmeneen Lionel Messi, 33, on ilman sitovaa pelaajasopimusta. Vaikka hänen odotetaan vielä jäävän Barcelonaan, mikään ei teknisesti estä muita seuroja tarjoamasta hänelle työpaikkaa. Ei siis mikään. Maailman huonoin seura, Íbis Sport Club, onkin nähnyt tilaisuutensa tulleen.

Brasilialaisjoukkue julkaisi keskiviikkona sosiaalisessa mediassa tarjouksen, jonka ehdot ovat tavanomaista ainutlaatuisempia ja huvittavampia.

Määräaikaisen kontrahdin olisi määrä kattaa seuraavat 15 vuotta. Messi olisi siis 48-vuotias sopimuksen umpeuduttua. Kolme kertaa peilin edessä hänen tulisi myös julistaa Pélen olevan Diego Maradonaa etevämpi lajissaan.

Jos Messi johdattaisi Íbisin mestaruuteen, sopimus raukeaisi välittömästi.

Lisäksi Messiä pyydetään sopimuksessa luopumaan kymppipaidastaan, koska Íbisissä se on jäädytetty kunnianosoituksena Mauro Shampoon uralle. Shampoo kehui kerran tehneensä vain yhden maalin kymmenessä vuodessa.

Íbis tuli tunnetuksi ympäri maailmaa, kun Guinnessin ennätystenkirja Guinness World Records leimasi sen miesten edustusjoukkueen maailman surkeimmaksi. Vuosina 1980–84 joukkue kilpaili kolme vuotta ja 11 kuukautta ilman voittoa.

Seuran voittoennätys lienee vuodelta 2017, jolloin joukkue saavutti kolme peräkkäistä voittoa alimmassa paikallisessa divisionaassa. Tilanne huolestutti tuolloin monia seuran kannattajia, koska Íbis on ikoninen juuri siitä syystä, että se on niin huono ja huonous on osa seuran identiteettiä.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Íbis Sport Club

@ibismania
É OFICIAL! 🚨
Hoje é o último dia do contrato de Messi com o Barcelona. A partir de amanhã ele já terá um novo clube.
Assina, MESSI ✒️📄🤝

@betsson_brasil #MessiNoÍbis