”Meillä on edelleen nälkä” – näin Sveitsi korvaa pelikiellossa olevan kapteeninsa EM-puolivälierien avauksessa

© Kuva: Getty Images

Kahden välipäivän jälkeen EM-kisoissa palataan taas tositoimiin, kun kello 19 alkavassa ensimmäisessä puolivälierässä kohtaavat Pietarissa Sveitsi ja Espanja. Sveitsi pudotti neljännesvälierissä dramaattisten vaiheiden ja rangaistuspotkukilpailun jälkeen jatkosta hallitsevan maailmanmestarin Ranskan, muttei halua tyytyä vain paikkaan kahdeksan parhaan joukossa.

– Joukkue haluaa mennä askeleen pidemmälle. Olemme pärjänneet hyvin selvittyämme puolivälieriin, mutta emme ole tyytyväisiä, vaan meillä on edelleen nälkä, Sveitsin päävalmentaja Vladimir Petkovic sanoi ottelun alla BBC:n mukaan.

– Tiedämme, että kohtaamme yhden turnauksen suosikeista, muttemme leiju Ranskan pudottamisella. Olemme henkisesti valmiita uuteen valtavaan haasteeseen.

Sveitsi joutuu otteluun ilman kapteeniaan ja keskikentän moottoriaan Granit Xhakaa, jonka varoitustili täyttyi Ranska-ottelussa. Xhaka valittiin ottelussa kentän parhaaksi pelaajaksi, joten menetys on tuntuva.

Xhakan paikalle Sveitsi on nostanut Borussia Mönchengladbachin Denis Zakarian. Zakarialla on iso vastuu keskikentän toimivuudesta, eikä pelituntuma ole paras mahdollinen. Edellisessä kolmessa ottelussa hän ei pelannut lainkaan, joten peliminuutteja on kertynyt turnauksessa vain 25, Sveitsin avausottelussa Walesia vastaan.

Muuta yllättävää ei Sveitsin kokoonpanossa ole, eikä oikeastaan Espanjankaan. Pau Torres nousee puolustuslinjaan Eric Garcian paikalle ja Jordi Alba korvaa José Gayan. Kumpaakin muutos saattoi kuitenkin pitää ihan odotettuina.


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004