Sveitsi on noussut tasoihin Espanjaa vastaan EM-kisojen ensimmäisessä puolivälieräottelussa. Jo edellisellä kierroksella kuilun partaalta Ranskaa vastaan voittoon noussut Sveitsi tuli energisenä toiselle puoliajalle Espanjan 1-0-johtotilanteessa, ja onnistui lopulta tasoittamaan pelin 68. minuutilla.

Maali syntyi, kun hyökkäys vyöryi oikealta laidalta, ja Espanjan topparipari Aymeric Laporte ja Pau Torres menettivät pallon huonon kommunikaation ja epäonnen seurauksena. Atalantaa seurajoukkuetasolla edustava Remo Freuler kiitti ja nappasi irtopallon, ja syötti sen keskelle Xherdan Shaqirille.

Shaqiri laukoi pallon tarkasti puolustajan jalkojen välistä taka-alanurkkaan ja tilanne oli 1-1. Tasoitus oli ansaittu, sillä Sveitsillä oli jo aiemmin pari kelpo maalipaikkaa.

Sveitsin toiveet voitosta kokivat kuitenkin kovan kolauksen, kun Remo Freuler ajettiin suoralla punaisella ulos 77. minuutilla. Freuler taklasi rajusti Espanjan Gerard Morenoa, ja tuomari nosti punaisen kortin.