Jos joku olisi ennen kisoja sanonut, että yksi puolivälieräotteluista pelataan Tšekin ja Tanskan välillä, ei se olisi kuulostanut erityisen hekumalliselta. Peli vietiin läpi Bakun olympiastadionilla, jossa tunnelma ei televisiokatsojan sydäntä sykkimään saa.

Maat järjestivät kuitenkin oikein mielenkiintoisen taistelun, jos tätä termiä saa käyttää. Peli päättyi Tanskan 2–1-voittoon.

Tanska aloitti ottelun heti väkevästi. Se meni johtoon heti ensimmäisestä erikoistilanteestaan, Jens Stryger Larsenin kulmapotkusta viidennellä minuutilla. Thomas Delaney jätettiin vartioimatta rangaistuspilkun tienoolla, ja hän pääsi vapaasti yrittämään maalintekoa. Hän ei erehtynyt, ja taululle vaihdettiin 1–0.

Täysosuma oli jo yhteensä 24:s puskumaali näissä kisoissa.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

OptaJoe

@OptaJoe
24 - There have been 24 headed goals scored at #EURO2020, the most in a single edition of the competition in its history. Loaf. #CZEDEN

Alun rytkeen jälkeen Tanska joutui kuitenkin vetäytymään alemmas Tšekin paineen alla. Sitten Tanska nosti taas Andreas Christensenin keskikentälle. Tämä hetkellisesti yllätti tšekkiläiset.

40 minuutin kohdalla Tanskan laitapuolustaja Joakim Mæhle vippasi quaresmamaisen ulkosyrjän maalin eteen. Pallo putosi kauniisti puolustajien väliin Kasper Dolbergille, joka sai iskeä jo kolmannen maalinsa turnauksessa.

Maalia juhlittiin kuitenkin varsinaisesti Mæhlen luona.

Tauon jälkeen Tšekin painoi hanakasti päälle, ja se sai pian palkinnonkin. Patrik Schick ohjasi vasemmalla jalallaan pallon maaliin. Maali syntyi keskityksestä tanskalaisten puolustuslinjan edestä.

Hyppää kisojen LIVE-seurantaan!

Maali nosti Schickin maalipörssin kärkeen Portugalin Cristiano Ronaldon rinnalle. Maalikuninkuuten asti se ei silti riitä. Tšekkiläisitä vain yksi muu onnistui turnauksessa tekemään maalin Schickin lisäksi.

Tšekki jatkoi väkevästi vielä jonkin aikaa maalin jälkeenkin, mutta mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä rikkonaisemmaksi sen rytmi painui. Kolhuiltakaan ei vältytty. Myös Schick loukkaantui, ja hänet vaihdettiin ulos.

Tanska etenee voitolla välieriin. Lontoon Wembleyllä se kohtaa neljän päivän päästä joko Ukrainan tai Englannin.

Tanska jäi aiemmin lohkossaan toiseksi Belgian taakse. Myös Espanja ylsi neljän parhaan joukkoon, vaikka se ei voittanut omaa lohkoaan.

Muokattu 3.7. klo 21.15: Sisältöä lisätty.