Uutta nousua tekevä unohdettu huippulupaus houkuttaa valioliigajättejä – hinta voi nousta

© Kuva: Getty Images

Arvokisat ovat taas nostaneet tuntemattomampia nimiä suuren yleisön huulille. Yksi heistä on Portugalin Renato Sanches, 23, joka ehti jo välillä painua unholaan.

Viisi vuotta sitten hän oli se läpimurto ja se supernova, joka teki EM-kisoissa lähtemättömän vaikutuksen jokaiseen. Tai niin ainakin luultiin. Urakehitys ensin pysähtyi ja sitten lopahti kokonaan. Sanches unohtui.

Viimeiset puolitoista vuotta ovat kuitenkin tuoneet entisen Sanchesin jälleen esiin, mikä innoitti New York Timesinkin kirjoittamaan hänestä kesäkuussa pitkän feature-artikkelin. EM-kilpailuissakin Sanches oli varsinkin Ranskaa vastaan pitelemätön.

Nyt siirtohuhut vievät portugalilaista Liverpooliin Georginio Wijnaldumin, 30, tilalle. Ranskalaislehti L’Équipe väittää, että sekä Liverpool että Arsenal haluaisivat Sanchesin palkkalistoilleen.

Seurajoukkuetasolla Sanches edustaa Lilleä. Viime kauden päätteeksi joukkue voitti yllättäen Ranskan-mestaruuden.

Jos Lille haluaa myydä keskikenttäpelaajansa, nyt on otollinen aika sille: Sanchesin sopimusta kun on jäljellä vielä kaksi vuotta, mikä nostaa aina markkina-arvoa. Lisäksi yksi jalkapallobisneksen perussäännöistä on se, että MM- ja EM-kisojen komeetat ovat markkinoilla järjestään ylihinnoiteltuja.

On kuitenkin mainittava, että Sanches omaa teknisesti poikkeuksellisen kyvyn hallita palloa pienessä tilassa. Tämän ominaisuuden ansiosta hän nousee esiin myös otteluiden sisällä. Hän on numeroiden valossa yksi Euroopan parhaista pelaajista kuljettamaan pelivälinettä ja tuomaan sitä ylöspäin kentällä.

Ongelmana vain on, ettei Sanches ole järin kestävä. Hän ei ole koskaan ammattilaisurallaan avannut kaudessa 16 sarjaottelua enempää.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.