Yle Urheilun asiantuntijat nimesivät EM-kisojen tähdistökentällisensä ennen sunnuntai-illan loppuottelua Englannin ja Italian välillä.

Hyppää EM-kisojen LIVE-seurantaan TÄSTÄ!

Mukana on ainoastaan yksi pelaaja, joka ei edusta kumpaakaan finaalimaata. Hän on Espanjan ja Barcelonan 18-vuotias keskikenttäpelaaja Pedri. Loput pelaajista löytyvät finaalijoukkueiden miehistöistä. Englannilta mukana on neljä, Italialta kuusi pelaajaa.

Ylen tähdistö (4-3-3):

Maalivahti: Gianluigi Donnarumma (ITA)

– Ihan huikea maalivahti. Tulee hallitsemaan [Italian] maalipuiden väliä seuraavat kymmenen vuotta. Ei kahta sanaa, asiantuntija Juho Rantala kommentoi vahvistaen päätöksen olleen yksimielinen asiantuntijoiden välillä.

Puolustajat: Kyle Walker (ENG), Leonardo Bonucci (ITA), Harry Maguire (ENG), Leonardo Spinazzola (ITA)

EM-finaalihistorian nopeimman maalin tehnyt Luke Shaw jäi rannalle, kun Italian loukkaantunut Leonardo Spinazzola vei vasemman laitapuolustajan tontin itselleen. Englannin Kyle Walker ja Harry Maguire löysivät tiensä kuitenkin neljän miehen alakertaan yhdessä Leonardo Bonuccin kanssa.

– Spinazzola on tehnyt vaikutuksen sillä, miten suuren panoksen hän antoi Italialle hyökkäyspäässä. Hän on ollut yksi vastaan yksi -puolustamisessa ihan loistava, Yle Urheilun asiantuntija Heidi Pihlaja kehui.

Hyppää EM-kisojen LIVE-seurantaan TÄSTÄ!

Keskikenttä: Pedri (ESP), Jorginho (ITA), Marco Verratti (ITA)

Keskikentän muodostavat Italian avainpelaajat Jorginho ja Marco Verratti, sekä Espanjan huippulupaus Pedri. Pihlaja olisi puolestaan halunnut nähdä Englannin Declan Ricen tai Kalvin Phillipsin mukana kokoonpanossa.

– Jorginho ja Pedri olivat tähän varmat valinnat. Pedri on vasta 18-vuotias – mikä tulevaisuus hänellä onkaan edessä! Ihan kaikki ei tosin mennyt putkeen, sillä hän antoi välierässä jatkoajalla yhden harhasyötön, vitsaili Rantala viitaten välieräotteluun Italiaa vastaan, jossa Pedrin syöttöprosentti oli 90 minuutin jälkeen sata.

Hyökkäys: Raheem Sterling (ENG), Harry Kane (ENG), Lorenzo Insigne (ITA)

Englannin ja Manchester Cityn laitahyökkääjä Raheem Sterling – joka oli tehnyt kolme maalia ja syöttänyt yhden ennen sunnuntain finaalia – sai runsaasti kehuja Ylen asiantuntijoilta. Rantalan mielestä Sterling tulisi nimetä kisojen parhaaksi pelaajaksi.

– Olisin itse tehnyt ihan pienen muutoksen, mutta tämän kanssa voidaan elää. Se on ihan 50-50, onko siellä [Federico] Chiesa vai Insigne.

– Mutta Sterling on ollut yksi näiden kisojen nimistä. Pelaaja, joka ei loppukaudesta mahtunut Man Cityssä pelaamaan, vaikka Mestarien liigan finaalissa olikin.

[readmore from=EM-kisat]

– Puhuttiin, että mahtuuko se edes Englannin avaukseen. [Ollut] aivan tajuttoman hyvä! Hyviä pelejä, tehoja, maaleja, syöttöjä. Jos Englanti voittaa, niin Sterling on näiden kisojen paras pelaaja, ellei Harry Kane tee paria maalia ja nouse maalikuninkaaksi.

Etenkin Kanen asenne ja henkinen kasvu ovat puolestaan tehneet Pihlajaan vaikutuksen.

– On ollut upea nähdä Kanen nousu tuohonkin listalle. Häntä kritisoitiin aika paljon alkulohkovaiheessa siitä, onko hän kunnossa ja tuleeko tekemään yhtään maalia koko turnauksessa. Nyt hän on Englannin johtotähti Sterlingin kanssa.

Hyppää EM-kisojen LIVE-seurantaan TÄSTÄ!