Se alkoi jo neljännellä minuutilla. Englannin puolivälieräottelussa Ukrainaa vastaan Raheem Sterling pelasi Harry Kanen läpi rangaistusalueella. Kane ei edes heti käsittänyt olevansa niin vapaassa tilassa, mutta hän reagoi ripeästi joukkuetoverinsa syöttöön.

Varma viimeistely ja 1–0.

Loput ensimmäisestä puoliskosta sujuikin sitten täysin Englannin ja päävalmentaja Gareth Southgaten toiveiden mukaisesti. Joukkue veti pelistä ilmat pois.

Se oli satunnaisen katsojan silmissä hajutonta, väritöntä, mautonta, tylsää, hidasta ja kaikkea sitä.

Hyppää kisojen LIVE-seurantaan!

Ukrainan päävalmentaja Andri Ševtšenko yritti varmasti psyykata joukkuettaan puoliajalla. Mutta se ei näkynyt missään.

Ensin tuli Kanen hankkima vapaapotku ja Luke Shaw’n keskitys. Harry Maguire pusersi päänsä väliin ja tuplasi englantilaisten johdon. Sekuntiviisari ei ollut ehtinyt kiertää ensimmäistäkään kierrosta.

Neljä minuuttia myöhemmin tapahtui Shaw jälleen. Uusi keskitys ja tällä kertaa oli Kanen vuoro olla oikeassa paikassa. 3–0.

Ukrainalaiset näyttivät voimattomilta. Heidän ryhtinsä lysähti, ja he olivat henkisesti hajalla. Peli alkoi purkaantua päistään.

63. minuutilla Englanti kehtasi vielä tehdä yhden maalin. Järkyttävän puolustamisen seurauksena varakapteeni Jordan Henderson pääsi puskemaan maajoukkueuransa avausmaalin.

Ja siinä peli sitten olikin. Seuraava mainittava tapahtuma tuli vasta loppuvihellyksen jälkeen. Silloin ukrainalaispelaajat vielä urheilijamaisesti kävelivät päätyrajalle ja hymyillen kiittivät paikalle saapuneita kannattajiaan.

Fanit hakkasivat rumpujaan ja lauloivat.

Ehkä pelaajatkin ymmärsivät, että puolivälieräpaikka oli heille sopiva ylisuoritus.

Englannin suorituksesta voi käyttää adjektiivia tyly ja kaikkia sen synonyymejä. Se etenee täysin ansaitusti neljän parhaan joukkoon ja kohtaa neljän päivän kuluttua Tanskan Wembleyllä.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Nathan

@NathanAClark

Nathan

@NathanAClark
Fairly reasonable at this stage to assume England will simply never concede again