Afganistanin nuorisomaajoukkueita kiertänyt Zaki Anwari on kuollut maan levottomuuksissa. Anwari jäi useiden lähteiden mukaan yhdysvaltalaisen lentokoneen laskeutumistelineisiin yrittäessään paeta Kabulista.

19-vuotiaan Anwarin ruumis löydettiin US Air Force C-17 -ilma-aluksesta, joka kuljetti satoja afganistanilaisia pakolaisia pois maasta.

Afganistanin urheiluviranomaisten mukaan vallitseva käsitys on, että Anwari kuoli yrittäessään roikkua Yhdysvaltain armeijan omistaman lentokoneen ulkopuolella sen ollessa ilmassa. Hänen uskotaan takertuneen koneen laskutelineisiin. Anwarin ruumis kulkeutui jossain vaiheessa renkaiden säilytystilaan.

East2West News siteeraa paikallisia lehtiä uutisoidessaan, että Anwari löydettiin kuolleena C-17:n laskeutumispaikalla Qatarissa.

Afganistan on konfliktimaa. Ääriliike Taliban on ottanut valtiossa vallan.

Anwari edusti Afganistania poikien maajoukkuetasolla 16-vuotiaana.