AS Roma värväsi uzbekistanilaispelaajan – siirtosumma muhkeat 17,5 miljoonaa euroa

© Kuva: Getty Images

Legendaarisen José Mourinhon uudeksi valmentajakseen palkannut AS Roma tiedotti maanantai-iltana vahvistaneensa joukkuettaan 26-vuotiaalla kärkimiehellä Eldor Shomurodovilla. Uzbekistanilainen siirtyy joukkueeseen Genoasta viisivuotisella sopimuksella.

Roma kertoi tiedotteessaan myös maksamansa siirtosumman. Se on muhkea 17,5 miljoonaa euroa. Lisäksi summa voi nousta, jos tietyt bonuspykälät täyttyvät. Genoa pidätti itsellään prosenttiosuuden mahdolliseen jatkosiirtokorvaukseen.

Transfermarkin markkina-arvoarvioissa Shomurodov rankataan ”vain” seitsemän miljoonaa euroa. Roman maksama korvaus kertookin siitä, kuinka vankasti seurassa uzbekistanilaiseen uskotaan.

Shomurodovilla on takanaan vasta yksi kausi Serie A:ssa. Genoa hankki hänet kesällä 2021 venäläisestä Rostovista 7,5 miljoonan summalla, joten se teki nyt 10 miljoonaa euroa voittoa. Sopimusta Shomurodovilla oli Genoan kanssa vuoteen 2024 saakka.

Ensimmäisellä kaudellaan Serie A:ssa Shomurodov pelasi 31 ottelua. Niissä hän teki kahdeksan maalia ja syötti yhden. Romassa hän taistelee peliminuuteista lähinnä Borja MayoralinEdin Dzekon ja Zan Celarin kanssa.

– Teen kaikkeni näyttääkseni, että olen ansainnut tämän tilaisuuden ja osoittaakseni, mitä voin antaa yhdelle maailman suurimmista seuroista, 190-senttinen Shomurodov kommentoi siirtoaan.

– Se, kuinka nopeasti tämä sopimus syntyi, kertoo siitä, että haluan päästä mahdollisimman nopeasti tekemään töitä yhdessä valmentajan ja uusien joukkuetoverieni kanssa.

Shomurodov on noussut parrasvaloihin vasta verrattain myöhäisellä iällä, sillä hän pelasi 22-vuotiaaksi synnyimaansa Uzbekistanin pääsarjassa. Kesällä 2017 hän siirtyi 300 000 euron korvauksella venäläiseen Rostoviin ja sieltä siis vuosi sitten Italiaan. Uzbekistanin A-maajoukkueessa Shomurodov on pelannut 49 ottelua. Maaleja niissä on syntynyt 22.