32-vuotias Eric-Maxim Choupo-Moting tuuletti tekemäänsä maalia keskiviikkoiltana peräti neljä kertaa, kun Bayern München läksytti Saksan Cupin ensimmäisen kierroksen rästiottelussa viidennen sarjatason Bremer SV:tä tylysti maalein 12-0. Viime bundesliigakaudella Choupo-Moting viimeisteli kolme maalia, joten nyt syntyi yhdessä ottelussa kerralla enemmän. Toki hyökkääjä osui tolppien väliin myös viime kauden Mestarien liigassa, peräti neljä kertaa.

Squawka

@Squawka
Eric Maxim Choupo-Moting scored more goals against Bremer SV (4) than he did during the entire 2020/21 Bundesliga season (3). 😅

Squawka Live

@Squawka_Live
08' Choupo-Moting
16' Musiala
27' Warm (og)
28' Choupo-Moting
35' Choupo-Moting
47' Tillman
48' Musiala
65' Sane
80' Cuisance
82' Choupo-Moting
86' Sarr
88' Tolisso

Bayern Munich are through to the 2nd round of the DFB-Pokal in convincing fashion. 😳

Bayernin päävalmentaja Julian Nagelsmann oli ilmoittanut jo etukäteen kierrättävänsä kokoonpanoaan koronan takia vajaalla kolmella viikolla siirrettyyn otteluun. Niinpä Serge Gnabry, Dayot Upamecano ja Alphonso Davies istuivat vain vaihtopenkillä, ja Manuel Neuer, Robert Lewandowski ja Leon Goretzka jätettiin peräti kotiin vapaaillan viettoon.

Varamiehisyys ei Bayernin otteissa alasarjaseuraa vastaan näkynyt. Neljä maalia tehneen Choupo-Motingin lisäksi maalinteossa onnistuivat kahdesti Jamal Musiala ja kerran Malik Tillman, Leroy Sané, Michaël Cuisance, Bouna Sarr ja Corentin Tolisso. Yksi maaleista oli bremeniläisten Jan-Luca Warmin oma maali. Ikään kuin höykytyksessä ei muuten olisi ollut jo tarpeeksi kestämistä, ajettiin Bremer SV:ltä varttitunti ennen loppua vielä yksi pelaaja ulos. Neljä maaleista syntyikin yhden miehen ylivoimalla.

Thomas Müllerille ottelu oli 59:s Saksan Cupissa pelattu ottelu. Samalla hän nousi DFB-Pokalin kaikkien aikojen ottelutilastossa TOP 10:een. Myös saman kilpailun maalitilastossa Müller on kymmenen parhaan joukossa.

Amatööriseura Bremer SV:n fanit eivät antaneet murskatappion lannistaa, vaan paikalla olleet 10 093 katsojaa kannattivat omiaan äänekkäästi loppuun saakka. Olihan kyseessä pienelle seuralle harvinainen näyttämö ja ”vuosisadan ottelu”.

12-0-voitto oli Bayernille sen toiseksi suurinumeroisin voitto sitten Bundesliigaan nousun vuonna 1965. Vain vuonna 1997 se oli vielä murskaavampi, kun DJK Waldberg kaatui Saksan Cupissa 16-1.

OptaFranz

@OptaFranz
12 – Winning 12-0 vs Bremer SV is Bayern´s second highest winning margin in all competitions since getting promoted to the Bundesliga in 1965 – in 1997 they defeated DJK Waldberg in the DFB-Pokal 16-1. Landslide. #BSVFCB

Saksan Cupin toisen kierroksen otteluparit arvotaan sunnuntaina kello 19.30 Suomen aikaa.

Lähde: Transfermarkt