Espanjalaisseura Rayo Vallecanon pelaajat pitivät viime viikon torstaina pienelle huomiolle jääneen lehdistötilaisuuden. Rayon naisten joukkue kutsui median jäsenet koolle kertoakseen huonoista työolosuhteistaan.

Espanjan pelaajayhdistys AFE ja Rayon pelaajat ovat sanoutuneet irti seuran välinpitämättömästä toiminnasta työntekijöitään kohtaan. Johtoporras ei ole tarjonnut naisurheilijoilleen vaadittavaa sosiaaliturvaa.

Naiset ovat jättäneet asiastaan muodollisen valituksen Inspección de Trabajolle, joka on vastaavanlaisia tapauksia tutkiva viranomaistaho. Miesten edustusjoukkueen pelaajista Óscar Trejo ja Mario Suárez ovat julkisesti tukeneet kollegoitaan näiden oikeustaistelussa yhteisiä työnantajia vastaan.

Trejo ja Suárez olisivat osallistuneet muutaman päivän takaiseen lehdistötilaisuuteen, jos heillä ei olisi ollut ohjattuja harjoituksia samaan aikaan.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Naisten joukkueen kapteenistoon kuuluva Paula Andújar on sanonut, että häneltä on evätty pääsy seuran puheenjohtajan pakeille. Andújarin mukaan pelaajisto ei ole päässyt käyttämään seuran kuntosalia. He eivät ole saaneet edes alustavaa lääkinnällistä tukea eikä fysioterapian laatu ole ollut tyydyttävällä tasolla.

Pelaajille on tehty ainoastaan yksi koronatesti valmistavan harjoituskiertueen ja alkukauden aikana. Toisin kuin seuran miespelaajat, naiset eivät ole saaneet pysäköidä autojaan seuran omistaman urheilukeskuksen alueelle.

Tiedotteessaan Rayon naisten joukkue kertoo, että seuran täytyy rekisteröidä heidät sosiaaliturvan piiriin. Tämä lukee yksiselitteisesti Espanjan laissa. Muuten seura voi joutua valtaviin ongelmiin pelaajan loukkaantuessa.

Rayo Vallecano pyörittää toimintaansa Vallecasin asuinalueella. Seura on poliittisilta aatteiltaan hyvin vasemmistolainen, ja sillä on läheiset siteet alueen työväenluokkaan. Rayon naiset pelaavat Espanjan pääsarjassa Primera Divisiónissa.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

“𝐍𝐨 𝐚𝐠𝐮𝐚𝐧𝐭𝐚𝐦𝐨𝐬 𝐦á𝐬”: #AFEFútbol y las futbolistas del @RayoFemenino denuncian una situación insostenible.

📝 bit.ly/AFE_RayoFemeni…

🎥 bit.ly/RP_RayoFemenino

#UnidasSomosMásFuertes