”He huijasivat minua” – Italiasta kotiin palannut belgialaistähti pettyi ex-seuraansa, ja menetti Belgiassa heti ajokorttinsa

© Kuva: Getty Images

33-vuotiaan keskikenttäpelaajan Radja Nainggolanin pelaajaura on laskusuunnassa. Viime Serie A -kauden 26 ottelun saldo yksi tehty maali ja viisi varoitusta jätti kaudesta valjun kuvan. Nainggolan pelasi syyskauden Interissä ja kevään lainalla Cagliarissa.

10.8. Inter tiedotti, että Nainggolanin sopimus on purettu. Belgialainen toivoi, uskoi ja odotti saavansa pysyvän siirron Cagliariin, mutta toisin kävi, sillä neuvottelut päättyivät tuloksettomina. Nainggolan soimasikin tämän jälkeen Cagliarin pettäneen hänet.

– He huijasivat minua, olen heihin pettynyt. Heidän kiinnostuksensa minua kohtaan ei ollut tarpeeksi suurta. Olin valmiina palvelukseen, prioriteettini oli Cagliari ja ajattelin aina, että palaan sinne, Nainggolan totesi L’Unione Sarda -lehdelle.

Nainggolan kertoi neuvotelleensa Cagliarin puheenjohtajan Tommaso Giulinin kanssa uudesta sopimusta, mutta ”jossain vaiheessa seurajohto katosi”.

– He jättivät minut pulaan. Olin hyvin vihainen, sillä haaveni oli päättää urani Cagliarissa, Nainggolan jatkoi.

Nainggolan pelasi Serie A:ssa yhteensä 367 ottelua, joista reilu puolet, 188, Cagliarissa. Ensimmäisen kerran hän edusti Cagliaria vuosina 2010-2014, mutta hän palasi seuraan kahdesti vielä lainalle, ensin kaudella 2019-2020 ja sitten vielä viime kevätkaudella. Kun 30 A-maaotteluakin pelannut Nainggolan jäikin yllätyksekseen ilman sopimusta Cagliariin, palasi hän lopulta kotimaahansa Belgiaan. Sitä ennen Nainggolan vietti peräti 16 vuotta Italiassa.

Nainggolanin uusi seura on Royal Antwerp, jonka paikalliskilpailijan Germinal Beerschotin junioreista hän aikoinaan lähti maailmalle. Antwerpen on Nainggolanin syntymäkaupunki, ja hän debytoi jo Royal Antwerpin paidassa puolen tunnin verran Eurooppa-liigan playoff-kierroksen ottelussa Omoniaa vastaan.

Ongelmitta ei suinkaan Belgiaan paluukaan sujunut, sillä ”pahan pojan” maineessakin oleva Nainggolan joutui jo viikonloppuna poliisin kanssa vaikeuksiin. Poliisi pysäytti hänet sunnuntaiaamuna neljän aikaan Nainggolanin kaahailtua Antwerpenin kaduilla liian kovalla nopeudella. Puhallustesti osoitti Nainggolanin syyllistyneen myös lievään rattijuoppouteen, joten seurauksena hän menetti poliisille ajokorttinsa.

Seuran ei toistaiseksi tiedetä Nainggolanin rankaisseen, joten hän lienee käytettävissä torstain toisessa osaottelussa Omoniaa vastaan.

Lähteet: Transfermarkt ja Mundo Deportivo