Suomen EM-kisajoukkueeseen kesällä kuulunut Robert Ivanov on tehnyt ensimmäisen maalinsa Puolan pääsarjassa Ekstraklasassa. Ivanov teki joukkueelleen Warta Poznanille 1-1-tasoituksen kauden 2021-2022 toisen kierroksen ottelussa Pogon Szczeniä vastaan. Ottelu myös päättyi näihin numeroihin.

Huuhkajat

@Huuhkajat
Robert Ivanov avasi maalitilinsä Puolan liigassa, kun hän teki Warta Poznanin tasoitusmaalin 1-1-päättyneessä ottelussa Pogon Szczecniä vastaan. Ivanov pelasi täydet minuutit. #Huuhkajat

Warta Poznań

@WartaPoznan
⏱85' ROBERT IVANOV! 💚Mamy remis, walczymy dalej! ⚽
____________
Warta Poznań - Pogoń Szczecin 1:1
#WARPOG

Kauden toinen tasapeli oli Warta Poznanille sikäli hieno saavutus, että se pelasi yhden miehen alivoimalla 11. minuutilta lähtien. Lukasz Tralka ajettiin tuolloin suoralla punaisella ulos, ja tilanteesta seuranneesta rangaistuspotkusta Pogon Szczecin siirtyi 1-0-johtoon.

Ivanovin maalin voi nähdä allaolevasta klipistä. Warta Poznanin pitkä sivurajaheitto pomppi läpi koko rangaistusalueen maalin edustalle unohdetulle Ivanoville, ja 28-vuotias suomalainen puski pallon takanurkkaan.

Ivanov pelasi viime kaudella Warta Poznanin joukkueessa 22 Ekstraklasa-ottelua, jo tuolloin erittäin suuressa roolissa. Tehomerkintöjä hän ei kuitenkaan viime kaudella saanut, ja tilastoihin kirjattiin vain kolme varoitusta.

Varoituksen Ivanov sai myös tänään, mutta yleisesti ottaen hän pelasi erittäin hyvän ottelun. Maalinsa lisäksi Ivanov myös putsasi kerran pallon pois maaliviivalta. Useampikin puolalaistoimittaja Twitterissä kehui suomalaisen varmoja otteita Warta Poznanin puolustuksessa, ja Maciej Luczakin mielestä hän on jo noussut Ekstraklasan parhaiden puolustajien joukkoon.

Maciej Łuczak

@maciejluczak
Nie tylko gol, ale postawa w całym meczu z Pogonią, to chyba dobry moment żeby stwierdzić, iż Robert Ivanov od wiosny wyrósł na czołowego obrońcę Ekstraklasy.

Illan vastustaja Pogon Szczecinkin riveissä pelasi viime kaudella suomalaispelaaja, laitahyökkääjä Santeri Hostikka. Puolalaislehti Sport kuitenkin kertoi sivuillaan kesäkuun puolivälissä Hostikalle ilmoitetun, ettei hänelle ole käyttöä Pogon Szczecinin edustusjoukkueessa. Hostikalle on etsitty uutta seuraa ja mikäli sellaista ei löydy, jatkuvat hänen pelinsä Pogonin reservijoukkueessa. Se pelaa Puolan neljännellä sarjatasolla.