MLS-joukkue CF Montréal pelasi maanantaina 9. elokuuta ottelun DC Unitedia vastaan. Kahden itäisen konferenssin keskikastilaisen välinen otatus päättyi 2–1 (1–1) DC Unitedin hyväksi. Peli ei tuloksensa puolesta mitenkään erikoinen ollut, mutta viime päivinä se on kerännyt ihan uudella lailla huomiota.

Kaksi päivää sitten tiistaina suosittu Instagram-tili 433 jakoi kanavallaan Montréalin Zachary Brault-Guillardin, 22, tekemän 1–0-maalin. Osuma oli kanadalaisen laitapuolustajan toinen kuluvalla kaudella.

Ottelun 16. minuutilla Montréal-toppari Joel Waterman, 25, vastaanotti pallon syvällä omalla puolustusalueellaan. Waterman otti ensin tyhjän tilan pois ennen kuin hän avasi Brault-Guillardin vapaaksi kentän oikealta laidalta. Pieni kompurointikaan ei estänyt loisteliaan, linjoja puhkovan syötön matkaa Brault-Guillardin jalkaan.

Brault-Guillard oli kuitenkin edelleen melko kaukana DC Unitedin maalista, ja syöttö kaarsi oikealle niin, että hänen rintamasuuntansa ei ollut enää maalia kohti. Braut-Guillard ei mennyt hämilleen. Vaikeasta peliasennosta ja hyvin pienestä kulmasta hän lähetti pallon yhdellä kosketuksella vaara-alueelle.

Hieman keskitykseltä vaikuttanut laukaus hämäsi täydellisesti United-maalivahti Jon Kempiniä, 28, joka ei saanut venytettyä kättään pelivälineen tielle. Brault-Guillardin yritys laskeutui yläriman alta suoraan vasempaan alakulmaan.

Viimeistelyn kliinisyys hakee vertaistaan.

Voit katsoa maalin alta tai täältä.