Nuorisomaajoukkuetason suomalaispelaaja sai jälleen siirron ulkomaille, kun 19-vuotias hyökkääjä Eetu Mömmö siirtyi Veikkausliigan Ilveksestä italialaiseen Lecceen (lue uutinen). Mömmö aloittaa pelaamisen Leccen Primavera-joukkueessa, mutta tavoitteena on tietysti nousta pitkän viisivuotisen sopimuksen aikana myös Leccen edustusjoukkueeseen. Viime kaudella Lecce sijoittui Serie B:ssa neljänneksi, ja nyt se hakee nousua pääsarjaan.

– Lecce osoitti minuun paljon kiinnostusta siirtoikkunan aikana. He kertoivat minulle ja agentilleni organisaatiosta sekä arjesta siellä, ja lopulta tämä tuntui parhaalta vaihtoehdolta, Mömmö kertoi siirrostaan Palloliiton kotisivujen haastattelussa.

– Tämä on iso ja perinteikäs seura, joka vaikuttaa hyvältä paikalta kehittyä. Moni nuori pelaaja on päässyt viime vuosina pelaamaan edustusjoukkueessa ja päässyt vielä siitä eteenpäin.

Lecce on suomalaisille jalkapallon ystäville tuttu seura sikälikin, että Aleksei Eremenko Jr pelasi Leccessä Serie A:ta vuosina 2004-2006. Mömmö ei ole nytkään seurassa ainoa suomalainen, sillä toinen laitahyökkääjä, Mömmöä vuotta nuorempi Henri Salomaa siirtyi seuran akatemiaan heinäkuussa HJK Klubi 04:stä.

Toistaiseksi Mömmö sanoo asettuneensa noin 100 000 asukkaan Lecceen mainiosti. Kaupunki elää ja hengittää jalkapalloa, ja kaudella 2019-2020 seuran edustusjoukkueen yleisökeskiarvo oli yli 23 000 katsojaa per peli, ennen kuin koronapandemia katkaisi kauden.

[readmore from=Mömmö-Eetu]

– Tämä on tosi kaunis kaupunki. Koko kaupungista huokuu, että täällä seurataan futista. Ilmasto on aivan erilainen kuin Suomessa, mikä on vaatinut totuttelua. Meillä on treenit aika varhain aamulla, mutta lämpötila kohoaa niiden aikana lähemmäs +30 astetta, Mömmö kertoi.

Mömmö ja Salomaa asuvat muiden akatemiapelaajien kanssa asuntolassa, josta kyyti vie joka aamu Leccen harjoituskeskukseen. Käytännön asioista on siis seurassa huolehdittu hyvin.