Veikkausliigassa kahdeksantena oleva Honka tiedottaa kotisivuillaan kiinnittäneensä loppukaudeksi uuden vahvistuksen. Honkaan siirtyy loppukauden lainapestillä brasilialainen kärkimies Luis Henrique.

23-vuotias Henrique siirtyy nyt jo kolmanteen veikkausliigaseuraansa pääkaupunkiseudulla. Hän pelasi jo kaudella 2019 HIFK:ssa, tehden tuolloin 14 ottelussa kahdeksan maalia. Tämän Honka myös tiedotteessaan kertoo, mutta hyvin mielenkiintoisesti uutisessa ei kerrota lainkaan sitä, että Luis Henrique pelasi myös tällä kaudella Veikkausliigassa, sarjakärki HJK:ssa.

Myös siirrosta tanskalaiseen Vejle BK:hon uutisessa kerrotaan, mutta vain HJK jää mainitsematta. HJK:lla oli Vejlen kanssa nyt purettu lainasopimus, ja kyseessä on nyt uusi lainapesti Honkaan.

– Kun kuulin agentiltani Hongan kiinnostuksesta, en miettinyt pitkään. Honka on yksi Suomen suurimmista seuroista ja tämä on minulle hyvä mahdollisuus. Uskon, että pystyn antamaan Hongalle sen, mitä he minulta haluavat ja Honka pystyy tarjoamaan minulle haluamani. Tämä oli siis täydellinen tilaisuus, Henrique kommentoi siirtoaan tiedotteessa.

FC Honka Miehet

@FCHonkaMiehet
📣: Luis Henrique loppukaudeksi lainalle Honkaan!

🗣: Kun kuulin agentiltani Hongan kiinnostuksesta, en miettinyt pitkään. Honka on yksi Suomen suurimmista seuroista ja tämä on minulle hyvä mahdollisuus.

Lue lisää ➡ esporthonka.com/luis-henrique-…

#MeOllaanHonka #Veikkausliiga

Hongan manageri Hexi Artevan mukaan Luis Henriquen siirtoon vaikutti juuri se, että hän on valmis saman tien pelaamaan ja tuntee sarjan hyvin.

– Luis Henrique tuli meille ajankohtaiseksi siinä vaiheessa, kun varmistui, että meidän hyökkäyspään kokoonpanoon tulee muutoksia. Hän on nuori ja erittäin mielenkiintoinen pelaaja, jolle sarja ja sen joukkueet ovat tuttuja. Luis pystyy pelaamaan meillä hyökkäyksen eri rooleissa, Arteva sanoo.

– Olemme nyt aluksi sopineet loppukauden lainasta, mutta katsastamme tilanteen Vejlen ja pelaajan edustajien kanssa myöhemmin syksyllä. Koronan takia näin laadukkaita ja ennen kaikkea pelivalmiita hyökkääjiä ei ole jonoksi asti tarjolla.

[readmore from=Henrique-Luis]

Luis Henrique pelasi tällä kaudella HJK:ssa 12 veikkausliigaottelua, joissa hän teki kolme maalia ja syötti yhden. HJK:n europeleissä hän pelasi yhteensä 38 minuuttia kahdessa eri ottelussa. HIFK:ssa brasilialainen teki 30 ottelussa yhteensä 13 maalia ja syötti kuusi osumaa.

HJK tiedotti Luis Henriquen siirrosta omilla kotisivuillaan ja kiitti tätä ajasta seurassa. Samassa yhteydessä HJK hyvästeli kaksi muutakin pelaajaansa. Laitapuolustaja Dylan Murnane jatkaa uraansa Australian pääsarjassa. HJK Klubi 04:ssä pelannut Logan Rogerson puolestaan siirtyi FC Hakaan ja pelasi uuden lainaseuransa paidassa jo viime perjantaina.