Veikkausliigassa toisena oleva kevään Suomen Cup -voittaja KuPS vahvistuu Suomen kentiltä hyvin tutulla kärkimiehellä Tim Väyrysellä. 28-vuotiaan hyökkääjän sopimus kattaa loppukauden lisäksi kauden 2022.

KuPS vahvisti hankinnan verkkosivuillaan.

MTV Urheilu uutisoi aiemmin Väyrysen siirron olevan tapahtumassa (juttuun tästä).

– Olen nähnyt urallani paljon Euroopassa, mutta Suomessa olen toistaiseksi pelannut vain pääkaupunkiseudulla. On hienoa päästä nyt näkemään ja kokemaan kuopiolainen jalkapallokulttuuri. Seura ja joukkue haluavat kehittyä ja mennä kaikin tavoin eteenpäin, siihen tarvitsemme myös jokaisen kuopiolaisen tuen, Väyrynen kommentoi siirtoa seuran tiedotteessa.

28-vuotias Väyrynen edusti viimeksi albanialaista KF Tiranaa, jossa peliaika jäi väliin.

Väyrynen teki tammikuussa KF Tiranan kanssa 1,5-vuotisen sopimuksen, mutta hän pelasi joukkueen avauksessa vain kahdesti, eikä silloinkaan täysiä minuutteja. Kaikkiaan Väyrynen pelasi Tiranassa 295 minuuttia yhteensä 14 ottelussa. Maaleja hän ei ole tehnyt, mutta syöttömerkintöjä on yksi.

Hongan kasvatti Väyrynen voitti Veikkausliigan maalikuninkuuden jo kaudella 2013, kun hän pyssytti Hongalle 17 maalia 24 ottelussa. Sen jälkeen hän lähti noin kuusi vuotta kestäneelle ulkomaankierrokselle, jossa Väyrynen edusti ensin Saksassa Borussia Dortmundin reservijoukkuetta ja sitten Viktoria Kölniä, Dynamo Dresdeniä ja Hansa Rostockia. Väyrynen teki 3. Bundesliigassa 10 maalia 74 ottelussa.

[readmore from=Väyrynen-Tim]

Lopuksi hän käväisi hollantilaisessa Roda JC:ssä ennen kuin palasi HJK:hon kesällä 2019. Viime kaudella Väyrynen teki yhdeksän maalia 21 veikkausliigaottelussa.

Väyrynen on pelannut myös 13 A-maaottelua, ilman tehtyjä maaleja.

Kuopion Palloseura

@KuPS1923
🟡⚫️ HYÖKKÄÄJÄ TIM VÄYRYNEN VAHVISTAA KUOPION PALLOSEURAA!

📄 Lue lisää:
kups.fi/tim-vayrynen-s…

Muokattu 2.8.2021 kello 18:35 KuPS vahvisti virallisesti Väyrysen siirron.