Vaikka elokuu onkin virallisesti kesäkausi, on se tuonut tänä vuonna tullessaan myös varsin syksyisiä säitä. Tämä keskiviikko on sääennusteiden mukaan erityisen ankara Etelä- ja Länsi-Suomelle, sillä Ilmatieteen laitos antoi Uudenmaan, Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen maakuntiin tänään jopa sadevaroituksen. Myös tuuli on paikoin hyvin navakkaa.

Kuten me jalkapallon ystävät tiedämme, jalkapallo on ulkoilmapeli, jota pelataan talvea lukuun ottamatta lähes aina kaikenlaisessa säässä. Se pätee myös juniorijalkapalloiluun.

TV:stä tuttu jalkapalloasiantuntija ja alle 16-vuotiaiden poikien maajoukkuevalmentaja Erkka V. Lehtola nostikin Twitterissä esille erästä 8-vuotiaiden tyttöjen joukkuetta valmentavan valmentajan ohjepaketin pelaajien valmentajille. Lehtolan mukaan tällainen viesti auttaa ”luomaan ymmärrystä ja kulttuuria sekä ennaltaehkäisemään ongelmia”.

– Tämän päivän keli näyttää märältä, mutta olkaa huoleti – jalkapalloa pelataan myös sateella. Oletukseni on, että olemme kaatosateessa klo 18.00-20.00 ja liitymme niiden tuhansien ja tuhansien jalkapalloilijoiden joukkoon, jotka ovat kokeneet saman yli sadan vuoden aikana tällä samalla kentällä, valmentaja aloittaa viestinsä.

Sitten seuraa konkreettisia ohjeita ”illan kylpyyn Pallokentällä”. Sadehousut ja sateenvarjot eivät varustukseen kuulu, mutta sateenkestävän takin valmentaja kehotti pakkaamaan mukaan vaihdossa istumista varten. Evästauot jätetään tällä kertaa väliin, jottei sateessa kastuville junioreille pääse tulemaan vilu. Ja tietenkin myös vapaaehtoisvoimia kaivataan auttamaan sadetakkien pukemisen ja riisumisen kanssa.

Erkka V. Lehtola

@ErkkaVLehtola
Valmentajan viesti 8-vuotiaiden tyttöjen vanhemmille ennen tämän illan koitoksia. Näin luodaan ymmärrystä, kulttuuria ja ennaltaehkäistään ongelmia. Napakymppi! 🎯 Jalkapallo kiittää.
Antoisaa kaatosateista futispäivää kaikille!
👍🌧️⚽🇫🇮🔥