Pikkuhuuhkajien tulokas ratkaisi kaukaa laukomallaan debyyttimaalillaan kauden avausvoiton SC Freiburg II:lle

© Kuva: Getty Images

Pikkuhuuhkajiin syyskuun EM-karsintaotteluihin valittu Julius Tauriainen teki keskiviikkoiltana ensimmäisen maalinsa Saksan 3. Bundesliigassa. 20-vuotias suomalainen vaihdettiin kentälle 59. minuutilla, ja hänen 18 metristä vasemmalla jalalla laukomansa 1-0-maali toi SC Freiburgin reservijoukkueelle kauden avausvoiton. Vastassa ottelussa oli Würzburger Kickers. Tauriaisen maali syntyi 90. peliminuutilla.

Freiburgin kokoonpanossa nähtiin myös kolme seuran edustusjoukkueen pelaajaa, tunnetuimpana heistä loukkaantumisestaan toipuva, 2 A-maaottelua sekä 246 bundesliigaottelua Freiburgin, Werder Bremenin ja Bayern Münchenin paidassa pelannut Nils Petersen. Paikallislehti Badische Zeitungin mukaan ”vihaisella kudillaan” ottelun ratkaissut Tauriainen ”jätti kuitenkin kaikki bundesliigapelaajat varjoonsa”.

Ottelua seurasi Freiburgin Dreisam-stadionilla 2 500 katsojaa, vaikka vierasjoukkueen fanien ei paikalle sallittu tulla.

Kesällä 2019 Freiburgiin Klubi 04:stä siirtynyt Julius Tauriainen on saanut tällä kaudella peliaikaa neljässä joukkueen viidestä ottelusta. Kaikkiaan minuutteja on kertynyt 187, ja syntynyt maali oli nyt ensimmäinen 3. Bundesliigassa. Viime kaudella SC Freiburg II pelasi vielä 4. sarjatasolla Regionalligassa. Tauriaisen tehoiksi muodostui viime kaudella yksi maali ja yksi maalisyöttö.

– 3. Liga on täysin ammattilaissarja, ja ero Regionalligaan on iso. On ollut tosi siistiä päästä pelaamaan kahdessa ensimmäisessä matsissa. Viime kaudella peleissämme ei ollut yhtään katsojia, ja Magdeburgia vastaan (13 000 katsojan edessä) oli loistava tunnelma. Vaikka fanit olivat meitä vastaan, sain energiaa omaan peliini, Tauriainen kertoo Palloliiton kotisivuilla julkaistussa haastattelussa.

– Meillä on ollut aika paljon loukkaantumisia, ja olen pelannut alkukaudella vasemmalla laidalla (wingbackina). ”Kutospaikka” on minulle se mieluisin, jota olen lähes koko Freiburg-aikani pelannutkin, mutta totta kai pelaan siellä, missä minua tarvitaan.