Kolme kuukautta sitten Internazionale saavutti 19:nnen Italian-mestaruutensa eli Scudetton. Voittoon päättyi joukkueen kymmenen vuotta jatkunut kuiva putki ilman pytyn pyttyä. Seuran kannattajat olivat syystä toiveikkaita tulevaisuuden suhteen — minkään ei pitänyt estää joukkuetta pääsemästä pitkälle jopa Mestarien liigassa.

Se olikin kova paukku, kun valioliigaseura Chelsea ilmoitti torstaina hankkineensa Romelu Lukakun hyökkäyspäähänsä.

Milanolaiskannattajat olivat likipitäen rakastaneet belgialaista jättiään. Lukaku oli ollut joukkueen ylivoimaisesti arvokkain pelaaja, ja hän oli moneen otteeseen julistanut, ettei hänellä olisi mitään syytä jättää Interiä.

Federico Pastorellon, Lukakun edustajan, mukaan Interin kannattajat eivät kyenneet kohtaamaan kielteisiä tunteitaan rakentavasti. Osa fanieista purki pettymyksen ja turhautumisen tunteita ottamalla yhteyttä suoraan Pastorelloon samalla, kun tämä yritti saattaa maaliin Lukakun Chelsea-kauppaa.

Chelseaa aiemmin vuosina 2011–14 edustanut Lukaku allekirjoitti lontoolaisseuran kanssa viisivuotisen sopimuksen. Chelsea suoritti hänestä lopulta 115 miljoonan euron siirtokorvauksen.

– Monet, jotka tänään pilkkaavat ja uhkailevat minua, kiittivät minua koko sydämestään siitä, että että toin hänen Milanoon [kaksi vuotta sitten], sanoi Pastorello perjantaina.

– Olen aina hyväksynyt — ja hyväksyn vastaisuudessakin — rakentavan arvostelun. Se on osa lajia heille, jotka näyttelevät isoa roolia ja jotka saavat paljon medianäkyvyyttä.

[readmore from=Internazionale]

– Sen sijaan emme todellakaan hyväksy valheita, vihjailuja, loukkauksia ja uhkailuja, joita olemme [Lukaku sekä minä ja minun perheeni] joutuneet ottamaan vastaan.

Lukaku onnistui tekemään Interille 64 maalia 95 ottelussa kahden kauden aikana.

– Uskokaa tai älkää, mutta Lukaku mietti [siirtoa] pitkään Interin kannattajien lämpimien tunteiden ja Milanon [ainutlaatuisuuden] vuoksi. Mutta tehtyään päätöksensä, hän piti siitä tiukasti kiinni, kertoi Pastorello.

Pastorello väitti, että viivan alle jääneet numerot eivät vaikuttaneet maisemanvaihdokseen merkittävästi. Hänen mukaansa hänen asiakkaansa jatkaa uraansa Englannissa muiden syiden takia.

Interin urheilupuolen pomot eivät olisi halunneet myydä Lukakua, mutta seuran omistajat päättivät toisin.