Englannin mestaruussarjassa pelaava Birmingham City julkaisi tiistaina työharjoitteluilmoituksen, jolla hyökättiin hyvää makua vastaan. Seura tarjoaa kokopäivätyötä ilman palkkaa viestintä- ja markkinointiyksikössään. Hakijat sitoutuisivat siis paiskimaan vuoden ajan töitä nimellisesti vapaaehtoispohjalta.

Harjoittelujakson on määrä alkaa syyskuussa 2021 ja päättyä samaan aikaan ensi vuonna. Korvausta ei työntekijälle maksettaisi. Hänelle kustannettaisiin vain kuukausittainen kausilippu paikallisiin linja-autoihin.

Tarjottava paikka on kokopäivätyötä. Hakijoiden vähimmäisiän tulee olla 16 vuotta, ja heiltä edellytetään hakemuksen mukaan joustavuutta työvuorojen suhteen, eli värvättävä henkilö joutuu työskentelemään esimerkiksi iltaisin tai öisin. Viikonlopputöitä tai oikeastaan ”mitä tahansa” olisi myös runsaasti luvassa.

Ilmoitusta avoimesta työpaikasta ei otettu suopeasti vastaan. Muun muassa hitaaseen journalismiin keskittyvä These Football Times -aikakauslehti otti työtarjoukseen kantaa kirjoittamalla, ettei Birminghamilla ole ”todellakaan mitään häpyä”.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Suurin kritiikki on kohdistunut toimen palkattomuuteen. Toimittaja Crippy Cooke pöyristyi ja kirjoitti, että ”’kokoaikainen vapaaehtoistyö’ on synonyymi orjatyölle”.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Crippy Cooke

@CrippyCooke
"Full-time voluntary work" is another term for slave.

Bari Pollard -niminen käyttäjä arveli, ettei Birminghamin ehdotus voinut olla edes laillinen. Russell Bennett puolestaan muistutti, että elokuun 17. päivä oli varsin myöhäinen ajankohta aprillipilalle.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Russell Bennett

@rgbennett
A bit late for April Fool’s, isn’t it? This is cringeworthy

Stonewaller Magazine muistutti, että Birminghamin pitää ennen pitkää pahoitella työpaikkailmoitustaan valtaisen kritiikkivyöryn vuoksi. Virallisen anteeksipyynnön todennäköisesti julkaisee vapaaehtoistyöntekijä itse seuran puolesta.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Stonewaller Magazine 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿

@stonewaller_mag
Wonder how long it is before the successful volunteer tweets the club’s official apology for this.

Muokattu 17.8. klo 19.42: Otsikkoa muutettu. Aiempi otsikko oli ”Saako näin röyhkeä olla? Perinteikäs englantilaisseura sai kaikkien vihat niskaansa hävyttömällä työtarjouksellaan.