PSG on tehnyt kesän siirtomarkkinoilla useita kovan luokan hankintoja, ja vieläpä siirtokorvauksetta. Kirkkain timantti oli tietenkin Lionel Messi, mutta jo ennen Barcelona-legendaa nimensä olivat laittaneet papereihin Georginio Wijnaldum, Gianluigi Donnarumma ja Sergio Ramos – kaikki vapaina agentteina.

35-vuotias topparisuuruus Sergio Ramos allekirjoitti kaksivuotisen sopimuksen 8. heinäkuuta. Yksitoista kertaa FIFA FIFPro World XI -tähdistökentälliseen valittu Ramos oli pelannut edelliset 16 kautta Real Madridissa, ja useat niistä vieläpä kapteenina.

PSG:n kannattajia Ramosin kiinnitys tietysti ilahdutti, vaikkei espanjalainen vielä olekaan debyyttiään tehnyt loukkaantumisista johtuen. Yksi henkilö kuitenkin purki avoimesti harmitustaan Ramosin sopimuksen vuoksi. Hän on puolitoista vuotta Ramosia vanhempi, syyskuussa 37 vuotta täyttävä Thiago Silva.

– Minulla ei ole mitään Sergio Ramosta vastaan, mutta sillä hetkellä, kun Sergiolle tarjottiin kaksivuotista sopimusta, hän oli samanikäinen kuin minä vuosi sitten, Silva sanoi ESPN Brazilille.

– Se teki minut todella surulliseksi. En ole puhunut siitä vielä kenenkään kanssa, mutta sen takia minusta tuntui aivan siltä, kuin en olisi tehnyt seuran hyväksi mitään.

Thiago Silva pelasi PSG:ssä kahdeksan hienoa kautta vuosina 2012-2020. Hän toimi pitkään joukkueen puolustuksen tukipilarina ja kapteenina. Palkintokaappiin tuli muun muassa seitsemän ranskanmestaruutta.

Kesäkuussa 2020 PSG kuitenkin tiedotti, ettei brasilialaiselle tarjottu jatkosopimusta. Niinpä Silva siirtyi vuosi sitten Valioliigan Chelseaan, jossa hän jatkaa tälläkin kaudella lontoolaisseuran käytettyä miehen sopimuksessa olleen optiovuoden.

– Lähtöni on joka tapauksessa jo käännetty lehti. Samalla kuitenkin mietin ja puntaroin paljon kaikkea, mitä on tapahtunut. Minä luulen, että jotain muuta olisi voitu tehdä, brasilialaispuolustaja jatkoi.

– En viettänyt PSG:ssä kahdeksaa päivää tai kahdeksaa kuukautta. Vietin siellä kahdeksan vuotta, joihin mahtui paljon voittoja ja paljon töitä muuttuaksemme, ja joiden aikana panimme PSG:n tasolle, jolla se tänä päivänä on.

– Haluan PSG:n voittavan, koska seura ansaitsee kaiken arvostuksen. Kuitenkin siinä valossa, miten asiat on hoidettu, tunnen surua. Minusta tuntuu, että jotain olisi voitu tehdä toisin.

[readmore from=Silva-Thiago]

Thiago Silva ei saanut tilaisuutta hyvästellä kotijoukkueen faneja – koska katsomot olivat koronapandemian takia tyhjillään – eikä edes pelikavereitaan PSG:ssä, sillä hänen lähtönsä seurasta vahvistettiin vasta muutama viikko sen jälkeen, kun PSG oli hävinnyt Mestarien liigan finaalissa Bayern Münchenille. Silvan käsivarressa oli kapteeninnauha myös tuossa, hänen viimeiseksi jääneessä PSG-ottelussaan.

Hyvityksen Silva sai vuotta myöhemmin, kun hänen nykyinen seuransa Chelsea voitti viime kauden päätteeksi Mestarien liigan.

Lähde: Goal