Veikkausliigan kesän siirtoikkuna ei ole jättänyt ketään kylmäksi. Sarjaan on saapunut Suomen mittakaavalla erittäin merkittäviä pelaajia, ja mielenkiintoista liikehdintää on tapahtunut myös liigaseurojen kesken.

SuomiFutis on listannut tähän artikkeliin Veikkausliiga-seurojen kymmenen merkittävintä hankintaa tämän kesän siirtoikkunassa.

10. Erikson Carlos ”Tiquinho” – HIFK:sta KTP:hen (laina)

Brassihyökkääjä pelasi parilla viime kaudella tiensä HIFK:n kannattajien sydämiin. Kuluvalla kaudella tehot ja vastuu jäivät Helsingissä vähäisiksi, joten Tiquinho, 26, lainattiin loppukaudeksi Kotkaan. Siirron jälkeen HIFK:n kannattajilla oli Interiä vastaan Turussa mukana lakana, johon oli kirjoitettu ”no Tiquinho, no party”.

9. Paulo Ricardo – Figueirensestä KuPSiin

27-vuotiaalla brasilialaistopparilla on kokemusta sekä kotimaansa että Sveitsin pääsarjasta. Arvostettu Transfermarkt-sivusto arvioi Ricardon markkina-arvoksi 550 000 euroa, mikä tekisi hänestä Veikkausliigan toiseksi arvokkaimman pelaajan heti HJK:n Filip Valenčičin (600k€) jälkeen.

8. Dennis Salanović – FC Thunista AC Ouluun (laina)

Sarjanousija ACO lähti siirtoikkunassa vahvistamaan rivejään usealla lainahankinnalla. Niistä onnistunein on toistaiseksi ollut 25-vuotias Liechtensteinin maajoukkuepelaaja Salanović. Sveitsistä lainattu Salanović on aloittanut uransa Oulussa tehden viidessä ottelussa yhteensä kolme maalia.

7. Luis Henrique – Vejlestä FC Honkaan (laina)

Brasilialaishyökkääjä pelaa kolmatta kauttaan Veikkausliigassa. Ensimmäiset kaksi vuotta menivät mallikkaasti HIFK:ssa, ja täksi kaudeksi hänet lainattiin HJK:hon, jossa homma ei kulkenut odotetunlaisesti. Aiemmat näytöt liigatasolla saivat kuitenkin Hongan reagoimaan, ja Henrique, 23, aloitti lainapestinsä Espoossa iskemällä maalin SJK:ta vastaan.

6. Santeri Hostikka – Pogoń Szczecinistä HJK:hon

Huuhkajien portteja kolkutellut Hostikka, 23, lähti pari vuotta sitten Suomesta suurena lupauksena. Pysyvä paluu Veikkausliigan tuskin on Hostikalla tai HJK:lla mielessä, mutta ulkomailta ei tulla hakemaan ennen kuin hän on raivannut tiensä Klubin avauskokoonpanoon. Ensimmäiset otteet helsinkiläisten riveissä ovat olleet lupauksia herättäviä.

5. Kei Kamara – vapaana pelaajana HIFK:hon

Sierra Leonen maajoukkuekonkari saapuu Veikkausliigaan Major League Soccerin kaikkien aikojen viidenneksi parhaana maalintekijänä. Kamara, 36, esiintyi Pohjois-Amerikan seurajalkapallon päänäyttämöllä 373 ottelussa iskien niissä yhteensä 135 osumaa. HIFK on pitänyt oman päänsä mallikkaasti puhtaana, mutta se on onnistunut keskimäärin maalinteossa vain kerran per ottelu. Tuoko Kamara kaivatun muutoksen?

4. Felipe Aspegren – Ilveksestä KuPSiin

Harva olisi tämän kauden alla uskonut, että Veikkausliigan parhaimpiin laitapuolustajiin lukeutuva Aspegren, 27, ajautuu Ilveksessä katsomon puolelle ja vaihtaa seuraa kesken kauden. Aspegren vaikutti kotiutuneen Tampereelle, ja hänestä kasvoi vuosien mittaan yksi tamperelaisryhmän johtavista pelaajista. KuPS sai todella laadukkaan pelaajan riveihinsä.

3. Tim Väyrynen – KF Tiranasta KuPSiin

A-maajoukkueestakin tuttu Väyrynen näytti heti KuPS-debyytissään, mitä häneltä voidaan odottaa Veikkausliigassa, kun hän iski kaksi osumaa KTP:n verkkoon 4-0-voitossa. Väyrysen kokonaissaldo kotimaan pääsarjassa on kovaa luokkaa: 115 ottelua ja 47 maalia. Oikein roolitettuna hän taistelee sarjan maalikuninkuudesta viimeistään ensi kaudella.

2. Petteri Forsell – Stal Mielecistä FC Interiin

Forsell, 30, on pidetty pelaaja, jonka potkutekniikkaa ja pallotaituruutta tullaan ihmettelemään koko perheen voimin stadioneille. Hän osoitti jo viimeksi Veikkausliigaan palatessaan, kuinka isoja harppauksia hän on ottanut ulkomailla. Interin hyökkäysosasto oli jo entuudestaan hyvällä mallilla, nyt se on erinomainen.

1. Tim Sparv – AE Larisasta HJK:hon

Huuhkajien kapteenin paluu kotimaan kentille on otettu suurella ilolla vastaan. Klubi ja Veikkausliiga eivät saaneet Sparvin, 34, myötä ainoastaan isoa tähtipelaajaa, vaan myös yhden Suomen tunnetuimmista ja pidetyimmistä urheilijoista. Sparvin siirto HJK:hon tuo kaivattua huomiota koko sarjalle.