IFK Mariehamn tiedottaa kotisivuillaan historiallisesta ratkaisusta. Seura on irtisanonut tänään tiistaina päävalmentajansa Lukas Syberyjskin työsopimuksen. Syberyjski ei jatka työtään missään muussakaan tehtävässä seurassa.

– Vaikean sarjatilanteen vuoksi koimme, että meidän on pakko ryhtyä toimenpiteisiin, jotta voimme päättää kauden parhaalla mahdollisella tavalla, tiedotteessa perustellaan tehtyä päätöstä.

Historiallisen ratkaisusta tekee sen, että 40-vuotiaasta ruotsalaisesta tuli IFK Mariehamnin pääsarjahistorian ensimmäinen potkut saanut päävalmentaja. Syberyjski palkattiin tehtäväänsä melkoisena yllätysnimenä kauden 2020 alussa, mutta sitä ennen Maarianhaminassa oltiin vannottu vahvasti jatkuvuuden nimiin.

Legendaarinen Pekka Lyyski aloitti IFK Mariehamnin valmentajana jo kaudella 2002, kun seura vielä pelasi Kakkosta. Lyyskin johdolla seura nousi kahdessa vuodessa Veikkausliigaan kaudella 2004, ja hän jatkoi joukkueen peräsimessä aina syksyyn 2015 saakka. Lyyskin viimeiseltä kaudelta ennen eläkkeelle jäämistä jäi muistoksi Suomen Cupin voitto. Kausi 2005 oli IFK Mariehamnin pääsarjahistorian ensimmäinen, eikä se ole Veikkausliigasta sen koommin pudonnut.

Lyyskin työtä jatkoi kaudella 2016 kaksikko Kari Virtanen ja Peter Lundberg. Virtanen oli nimellinen päävalmentaja, kunnes Lundberg sai valmentajalisenssinsä suoritettua. Heti ensimmäisellä kaudella tärähti, kun IFK Mariehamn voitti koko Veikkausliigan. Virtanen jäi seuraavalle kaudelle pois, ja Lundberg valmensi päävalmentajana IFK Mariehamnia kolme kautta, kunnes siirtyi omasta aloitteestaan Palloliiton palvelukseen nuorisomaajoukkuevalmentajaksi.

Valmennusvastuun IFK Mariehamnissa ottaa joukkueen monivuotinen apulaisvalmentaja Daniel Norrmén. Tukholmasta kotoisin oleva Norrmén pelasi IFK Mariehamnissa vuosina 2003-2008. 46-vuotias ruotsalainen on toiminut osana IFK Mariehamnin valmennustiimiä vuodesta 2016 lähtien.

[readmore from=IFK-Mariehamn]

Norrménilla tulee olemaan kova työ pitää IFK Mariehamn pääsarjassa, sillä joukkue on saanut 14 viime ottelustaan vain viisi pistettä ja on sarjassa toiseksi viimeisenä. Sarjajumbo KTP on neljän ottelun tappioputkessa olevaa IFK Mariehamnia kolme pistettä perässä, ja kymmenentenä oleva Haka puolestaan neljä pistettä edellä. Pelaajamateriaalin puolesta IFK:n uskottiin taistelevan paikoista sarjan keskikastissa, joten se on ollut koko kauden suurin alisuorittaja.

IFK Mariehamn on kolmas tällä kaudella valmentajaa vaihtanut veikkausliigajoukkue. Aiemmin nokkamies vaihtui KTP:ssä ja Ilveksessä.