Veikkausliigan mestaruustaistelu pysyi elossa – HJK-maalivahdille sattui karu virhe

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigan mestaruustaistelu on hengissä. Niin voi sanoa tämän illan kärkitaistonkin jälkeen. Sijoilta kolme tai sitä kauempaa ei välttämättä enää hevillä mukaan ehditä, mutta kärjessä käydään ankaraa taistoa eurokentillä hienon kesän pelanneiden HJK:n ja KuPS:n välillä. KuPS oli jo kuroa HJK:n etumatkaa kiinni, mutta tasapelikin piti sen yhä näköetäisyydellä.

Sarjajohtaja HJK sai vieraakseen Töölöön Kuopion Palloseuran. Maaleja ottelussa nähtiin yksi kummaltakin joukkueelta. HJK:n ero KuPS:iin pysyi yhdeksässä pisteessä, mutta se on pelannut yhden ottelun kuopiolaisia enemmän. Sarjakolmonen SJK on jo 15 pistettä perässä, joskin kaksi peliä HJK:ta vähemmän pelanneena.

Ottelun avausmaali nähtiin 43. minuutilla. HJK:n puolustus kierrätti palloa maalivahti Hugo Kedolle. Kedolle tuli kiire Lucas Rangelin uutteran prässin alla, ja liukastellessaan nurmen pintaan hän purki pallon suoraan Urho Nissilälle. Juuri Huuhkajienkin mukaan nostettu Nissilä ei epäröinyt, vaan tykitti voimalla kauden kahdeksannen maalinsa, nousten yksin Veikkausliigan maalipörssin kärkeen.

Avausjakso oli suhteellisen tasainen, mutta toisella puoliajalla HJK:n oli pakko olla entistä aloitteellisempi. KuPS:n puolustus pysyi kuitenkin tiiviinä, eivätkä isännät tahtoneet aivan huippupaikoille päästä.

Viimein 86. minuutilla HJK-fanit saivat syyn tuulettaa. Kymmenisen minuuttia aiemmin kentälle vaihdettu Riku Riski keskitti hyvin oikealta laidalta ja vapaaksi unohdettu Jair puski boksin keskeltä tasoitusmaalin.

Tasoitusmaalin jälkeen sekä Jairille että KuPS:n Felipe Aspegrenille aukesi hyvä paikka puskea joukkueelleen maali, mutta kumpikaan ei yrityksessään onnistunut. Lisäajan viimeisellä minuutilla Roope Riski livahti vielä maalipaikkaan, mutta KuPS:n itävaltalaismaalivahti Johannes Kreidl otti ottelun viidennen torjuntansa. Hugo Kedolle torjuntoja ei tilastoitu yhtään.

Päivän toisessa ottelussa valmentajaa kohtasi kaksi äskettäin valmentajaa vaihtanutta joukkuetta. IFK Mariehamn kukisti Ilveksen Daniel Norrménin päävalmentajauran debyyttiottelussa 1-0 ja katkaisi siten neljän ottelun tappioputkensa. Maalin teki Mohammed Abubakari, jolle osuma oli kauden toinen. Ilvekselle tappio oli kolmas peräkkäinen, ja toinen Toni Kallion kahdessa ottelussa.

Veikkausliiga jatkuu tiistaina rästiottelulla KTP-Inter.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.