Armoitettu maalitykki jätti kaikessa hiljaisuudessa ammattilaisfutiksen – liittyi kotipuolensa amatöörijoukkueen mukaan

© Kuva: Getty Images

11 pääsarjakaudella kaksinumeroiset maalilukemat, kaksi Eredivisien maalikuninkuutta, Bundesliigan maalikuninkuus ja alle 21-vuotiaiden EM-kisojen maalikuninkuus. 11 kaudella pelejä Eredivisiessä, kahdeksalla Bundesliigassa ja päälle puolikas kausi Real Madridissa ja yksi AC Milanissa. MM-hopeaa ja MM-pronssia.

Siinä on meriittiä kerrakseen. Tällaisen CV:n omistava pelaaja on tietysti Klaas-Jan Huntelaar, joka toteutti viime talvena ”romanttisen” seurasiirron, kun hän palasi Ajaxista takaisin entiseen seuraansa Schalkeen, yrittäen auttaa gelsenkircheniläisseuraa sarjapaikan säilyttämisessä. Elokuussa 38 vuotta täyttänyt Huntelaar teki Schalkelle kaksi maalia yhdeksässä ottelussa, mutta seuran tavoite ei täyttynyt, vaan Schalke putosi 2. Bundesliigaan.

Huntelaar pohti kevään aikana Schalkessa jatkamista myös Kakkosbundesliigassa, mutta siitä ei tullut lopulta mitään. Schalke hyvästeli kesäkuussa sekä Huntelaarin että Sead Kolasinacin, koska seuralla ei tiettävästi ollut näiden pitämiseen enää varaa.

Kesällä Huntelaarin kerrotaan saaneen tarjouksia Eredivisien NEC Nijmegeniltä ja SC Heerenveeniltä, mutta näille 76 A-maaottelua pelannut ja niissä 2 maalia tykittänyt maalipyssy sanoi ei. Jalkapalloa Huntelaar ei kuitenkaan jätä, vaan hän on päättänyt kaikessa hiljaisuudessa vaihtaa ammattilaiskentät amatööripeleihin.

Huntelaar aloitti aikoinaan pikkupoikana pelaamisen kotikulmiensa VV Hummelossa ennen kuin liittyi 10-vuotiaana pääsarjaorganisaatio De Graafschapin juniorijoukkueisiin. Nyt hyökkääjä on palannut juurilleen, sillä hän teki sunnuntaina comebackin VV HC’ 03:n riveissä. Sillä nimellä kulkee hänen kotikuntansa Dremptin nykyinen fuusioseura. Huntelaar pelasi seuran kutosjoukkueessa, joka pelaa Hollannin 12. reserviliigaa. Legendan joukkue voitti SC Concordia Wehlin maalein 3-1.

– Hän on pysytellyt viime aikoina tietoisesti poissa julkisuudesta ja hyvästellyt ammattilaisjalkapalloilun kaikessa hiljaisuudessa, HC ’03:n puheenjohtaja ja Huntelaarin nykyinen pelikaveri Mart de Kruif kertoi Regio8-kanavalle.

– Nyt hän haluaa vain pelata jalkapalloa, ja sitä varten tämä seura on kuin lämmin kylpy. Hänen ei tarvitse tehdä mitään, mutta hän saa tehdä kaikkea.

De Kruifin mukaan Huntelaar ilmoitettiin seuran pelaajalistoille viime viikolla. Hänen tietääkseen tähtihyökkääjä ei tehnyt debyyttiottelussaan maalia, mutta hän ei ollut itse pelissä paikan päällä.

Huntelaarin seuravalinnan lisämotivaationa lienee ollut se, että hänen oma veljensä pelaa samassa joukkueessa. Puheenjohtaja De Kruifin mukaan joukkueessa on sekä 20-25-vuotiaita pelaajia että myös iäkkäämpiä veteraaneja. Hän itse sanoo olevansa 63-vuotiaana joukkueen vanhin pelaaja.

– Tämä on tosi ystävällishenkinen joukkue, joka viettää kunnollisia kolmansia puoliaikoja.

Huntelaarin kotiinpaluun merkitystä De Kruif kuitenkin vähättelee.

– Huntelaarin tulo on meille vain hauskaa. Hän on ollut täällä jo aiemmin, joten ei tämä meille niin jännittävää ole, De Kruif kuittasi.

Lähde: Transfermarkt