Arsenalin pelaaja kieltäytyi koronarokotteesta – maajoukkuetauolla tärähti positiivinen testitulos

© Kuva: Getty Images

Sveitsin jalkapalloliitto on vahvistanut, että Arsenalin keskikenttäpelaaja Granit Xhaka on kieltäytynyt koronavirusrokotteesta.

Maajoukkueen kapteenina toimiva Xhaka, 28, joutui jättämään keskiviikon ystävyysottelun Kreikkaa vastaan väliin, koska hän sai samana päivänä positiivisen tuloksen koronavirustestissä. Pikatestissä tulos oli vielä negatiivinen, mutta PCR-testi näytti positiivista. Xhakan lisäksi myös yksi maajoukkueen taustahenkilöistä on määrätty eristäytymään omiin oloihin.

Sveitsin maajoukkueen tiedottaja Adrian Arnold vahvisti Blickille, että Xhaka ei ole halunnut ottaa rokotetta.

– Hän on pelaaja, jota ei ole rokotettu. Olemme jättäneet päätösvallan jokaiselle pelaajalle. Se on jokaisen pelaajan henkilökohtainen päätös, kuten kaikkien muidenkin sveitsiläisten kohdalla.

– Olemme suositelleet, että kaikki ottavat rokotteen, mutta hän teki oman päätöksensä, ja hänellä on oikeus olla ottamatta rokotetta.

– Kaikki muut joukkueen pelaajat on rokotettu tai he ovat toipuneet [COVID 19:stä], joten he ovat enemmän tai vähemmän turvassa, ainakin lääketieteellisestä näkökulmasta. Koskaan ei voi olla täysin varma. Meillä on todella korkea rokotuskattavuus. Valitettavasti Granit sai nyt tartunnan. Urheilullisessa mielessä se on meille iso sääli.

Telegraph-lehden hiljattain julkaiseman raportin mukaan kolmannes English Football Leaguen (sarjatasot 2-4) pelaajista ei aio ottaa koronarokotetta.