AS: James Rodríguezin Qatar-sopimuksessa ”salainen klausuuli” – käykö kolumbialaistähden tie vielä Euroopan huipulle?

© Kuva: Getty Images

Kolumbian A-maajoukkueessa 80 kertaa esiintynyt keskikenttäpelaaja James Rodríguez sinetöi keskiviikkona siirtonsa Valioiigan Evertonista qatarilaiseen Al-Rayyaniin.

Rodríguez, 30, siirtyi Evertoniin ilmaiseksi kesällä 2020 Real Madridista ja pääsi itselleen ennalta tutun valmentajan Carlo Ancelottin alaisuuteen. Kolumbialaistaituri kärsi Evertonissa tasaisin väliajoin pohjevaivoista, mutta kunnossa olleessaan hän lukeutui joukkueen kantaviin voimiin; 26 ottelussa hän tehtaili yhteensä kuusi osumaa ja syötti yhdeksän.

Viime kauden jälkeen Ancelotti lähti Real Madridiin ja Everton palkkasi uudeksi käskyttäjäkseen Rafael Benítezin. Lehtitietojen mukaan Benítezillä ja Rodríguezilla oli kireät välit heidän työskennellessä yhdessä Madridissa, ja kolumbialaistaiturillle ilmoitettiin tiettävästi jo varhain kesällä, että hän voi etsiä itselleen uuden seuran.

The Athletic kertoo, että Rodríguezia kohtaan oli kiinnostusta muun muassa hänen entisestä seurastaan Portosta sekä Başakşehir, mutta siirto kumpaankaan ei toteutunut. Lopulta hän päätyi Al-Rayyaniin ja Qatariin, jossa siirtoikkuna on auki vielä tämän kuun loppuun.

AS:n mukaan Rodríguezin ja Al Rayyanin sopimus on voimassa vuoteen 2024 saakka, mutta hän saattaa palata Eurooppaan jo aikaisemmin, jos pelit Qatarissa sujuvat hyvin. Espanjalaislehti kertoo, että Rodríguezin ja Al Rayyanin diiliin sisällytettiin ”salainen klausuuli”, jonka ansiosta kolumbialaistähti voi purkaa sopimuksensa milloin tahansa, jos Ranskan suurseura Paris Saint-Germain haluaa hänet.

Qatarilaisomisteinen PSG johtaa Ranskan liigaa seitsemän kierroksen jälkeen voitettuaan kaikki ottelunsa.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.