Borja Valero jätti Fiorentinan kesällä.

Keskikenttäpelaaja palasi Fiorentinaan viime kaudeksi edustettuaan Internazionalea kolmen vuoden ajan.

36-vuotias Valero jäi viime kaudella Fiorentinassa olemattomalle vastuulle.

Valero paljasti Marcan haastattelussa harkinneensa uransa lopettamista, mutta kaikkien yllätykseksi Valero allekirjoitti yksivuotisen sopimuksen Italian kuudenneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Centro Storico Lebowskin kanssa.

– Olin jo ajatellut lopettavani urani heinäkuussa, mutta sitten sain mahdollisuuden edustaa Centro Storico Lebowskia. Se oli upeaa. On hienoa nähdä ihmiset stadionilla laulamassa ja tukemassa sinua jopa tappion jälkeen. Se on parasta urheilussa, Valero totesi.

Centro Storico Lebowski on Fiorentinan tapaan firenzeläinen seura, joka järjestää muun muassa ilmaista jalkapallotoimintaa kaupungin nuorisolle.

– Hyväksyin tämän haasteen, koska tunnistan itseni seuran arvoista. Uskoin aluksi pelaavani vielä yhden kauden Fiorentinassa, mutta jalkapallo on joskus myös tällaista. Yllätyin positiivisesti seurasta, junioriakatemiasta ja siitä, miten sitoutunut tämä seura on paikallisiin ihmisiin, Valero totesi elokuussa La Nazionen haastattelussa.

Valero siirtyi Villarrealista Fiorentinaan kesällä 2012 ja pelasi Serie A:ssa siten yhdeksän kauden ajan. Valero on Real Madridin kasvatti ja pelasi seuran edustusjoukkueessa kaksi ottelua.