Maanantaina Euroopassa pidettiin välipäivää aikuisten MM-karsinnoista, mutta alle 21-vuotiaiden maajoukkueet pelasivat EM-karsintojaan. Yksi ottelutulos, joka takuulla nostatti kulmakarvoja, pelattiin Färsaarilla.

Ranskan joukkue suorastaan kuhisi maailman suurimpien seurojen pelaajia. Ylivoimaisesti tunnetuin pelaaja on Real Madridin tänä kesänä Rennesistä hankkima Eduardo Camavinga. Lisäksi joukkueesta löytyvät muun muassa Leedsin maalivahti Illan Meslier, AS Monacon Benoît Badiashile ja Sofiane Diop, AC Milanin laitapuolustaja Pierre Kalulu sekä Nicen kaksikko Amine Gouiri ja Khéphren Thuram, legendaarisen Lilian Thuramin nuorempi poika.

Voisi hyvin kuvitella, ettei tällaisella ryhmällä pitäisi olla mitään vaikeuksia nujertaa Färsaarten kaltaista jalkapallokääpiötä, vaan toisin kävi. Färsaarten Steffan Løkin tasoitti loppunumeroiksi 1-1 Färsaarten ainoalla laukauksella kohti maalia, kun peliä oli pelattu 55 minuuttia. Maalivahti Meslier lähti kauas ulos maaliltaan syöttääkseen pallon Badiashilelle, syöttö jäi lyhyeksi ja Løkin sijoitti pallon tyhjään maaliin.

Sen jälkeen joukkueen puolustus kesti koko toisen puoliajan Ranskan rynnistyksiä ja sai mahtimaata vastaan arvokkaan pisteen. Ranskan maalin teki Amine Gouiri pelin 8. minuutilla. Peli pelattiin sateessa keinonurmella.

Muun muassa Eduardo Camavinga pelasi täydet 90 minuuttia ja sai kaksi selvää maalipaikkaa, muttei onnistunut maalinteossa. Ranskalla oli ottelussa 30 maalintekoyritystä Färsaarten kahta vastaan, ja se voitti laukaukset kohti maalia 8-1. Tärkeintä kuitenkin ovat tehdyt maalit, ja niitä oli molemmilla joukkueilla yksi.

Nordic Footy 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿

@footy_nordic
🇫🇴 @FaeroskFodbold @BetrideildinFr

PSG, Real Madrid, AC Milan, Monaco, Lyon, Nice, Reims & Rennes.

A new weird Super League? No.

They're the club's which made up the France u21 squad which the Faroe Islands just drew against.

Phenomenal.

Färsaarilla on EM-karsinnoissa kolmen ottelun jälkeen jo neljä pistettä, sillä se kaatoi kotikentällään kesäkuussa Armenian 2-0. Viime torstaina Armenia otti Jerevanissa revanssin samoin numeroin. Ranska nujersi torstaina pelaamassaan karsinta-avauksessa Pohjois-Makedonian 3-0.