Huuhkajien MM-karsintalohkon päävastus katkaisi järkyttävän pitkän voitottoman putkensa – oliko harjoitusottelun vastustaja taktikoitu valinta?

Huuhkajien kanssa samassa MM-karsintalohkossa pelaava Bosnia-Hertsegovina voitti lauantaina harjoitusmaaottelun Kuwaitia vastaan 1-0-lukemin.

Tämähän ei ole minkään sortin yllätys eikä sen pitäisi ylittää uutiskynnystä, mutta nyt se sen tekee.

Kyseessä oli nimittäin Bosnia-Hertsegovinan ensimmäinen voitto lähes kahteen vuoteen!

Edellisen kerran Bosnia-Hertsegovina voitti jalkapallo-ottelun 18. marraskuuta 2019, jolloin Liechtenstein kaatui EM-karsintojen vierasottelussa maalein 3-0. Tuosta voitosta oli ehtinyt vierähtää peräti 656 päivää.

Bosnia-Hertsegovinan voitottomien pelien putki kesti 14 ottelua. Sen aikana joukkue kärsi kahdeksan tappiota ja pelasi kuusi kertaa tasan. Vastustajat olivat toki pääasiassa kovia, mutta mahtui mukaan myös muutama astetta heikompi maa, kuten Pohjois-Irlanti ja Montenegro.

Pohjois-Irlanti ja Montenegro ovat kuitenkin laatujoukkueita, jos heitä verrataan Kuwaitiin. Tässä kohtaa herääkin kysymys siitä, oliko Bosnia-Hertsegovinan taktisesti valinnut harjoitusvastustajakseen Kuwaitin, jotta se saisi karmean putkensa poikki? Mene ja tiedä…

Mikäli alla oleva upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.