Huuhkajien Tim Sparvilta painava ulostulo: ”Saatan pian pelata stadioneilla, jotka ovat maksaneet työntekijöille hengen”

© Kuva: Getty Images

The Players’ Tribune -sivustolla on julkaistu Huuhkajien kapteenin Tim Sparvin pitkä englanninkielinen kirjoitus, jossa hän rohkaisee pelaajia, valmentajia, lajiliittoja, faneja, toimittajia ja tavallisia ihmisiä puhumaan Qatarin tilanteesta.

Tuhansien siirtotyöläisten on kerrottu kuolleen vuoden 2022 MM-kisa-areenoiden työmailla. Sparv toivoo ihmisiltä julkisia kannanottoja, jotka todella herättäisivät kaikki Qatarin tilanteeseen ja aiheuttaisivat painetta Qataria ja Kansainvälistä jalkapalloliittoa (FIFA) kohtaan. Hänen mukaansa kyseessä ei ole poliittinen vaan humanitaarinen asia.

Helsingin Jalkapalloklubia edustava Sparv kertoo keskustelleensa suoraan joidenkin siirtotyöläisten kanssa. Hänen mukaansa nämä arvostavat tukea ja saavat siitä rohkaisua ja voimaa.

– Nämä viimeksi kuluneet kaksi ja puoli vuotta ovat olleet minulle henkilökohtainen matka oppiakseni lisää Qatarin tilanteesta. En ole asiantuntija, mutta Suomen maajoukkueen kapteenina tiedän, että saatan pian pelata stadioneilla, jotka ovat maksaneet työntekijöille hengen, Sparv sanoo.

Keskikenttäpelaaja myöntää, että hänen olisi pitänyt kirjoittaa artikkeli jo vuosia sitten. Sparv kertoo heränneensä asiaan vasta siinä vaiheessa, kun hänen nykyinen seurakaverinsa Riku Riski kieltäytyi eettisistä syistä lähtemästä Huuhkajien mukana Qatarin-leirille.

– Ehkä me olisimme voineet muuttaa joitakin päätöksiä, joita tehtiin, ja parantaa siirtotyöläisten oloja. Ehkä olisimme voineet jopa pelastaa henkiä. V***u. Me heräsimme liian myöhään. Minä heräsin liian myöhään, 34-vuotias Sparv toteaa.

Sparv kertoo kuitenkin uskovansa, että tekojen myötä monen ihmisen elämä voi vielä parantua. Lisäksi hänen mukaansa on huolehdittava siitä, että tulevaisuudessa tehdään parempia päätöksiä. Siksi valokeilan on pysyttävä Qatarissa.

Jos alla oleva twiitti ei näy, voit käydä katsomassa sen täältä.