Mestarien liigan tiistai tarjosi jalkapallon ystäville todellisen jymypaukun. Jo siinä oli yllätystä riittämiin, että lohkovaiheeseen selvisi tällä kaudella ensimmäisen kerran joukkue Moldovasta, mutta siihen, että Sheriff Tiraspolilla olisi kovassa lohkossa kahden ottelukierroksen jälkeen täydet kuusi pistettä, uskoi tuskin kukaan. Jo avauskierroksella se räväytti nujertamalla Shakhtar Donetskin 2-0, mutta nyt leuat loksahtivat toden teolla, kun Real Madrid kaatui Santiago Bernabéulla 2-1.

– Haluan sanoa, että olen onnellinen tällaisen Madridia vastaan pelatun ottelun jälkeen, Sheriff Tiraspolin ukrainalainen valmentaja Juri Vernydub hehkutti ottelun jälkeen.

– Olen täynnä tunteita ja erittäin kiitollinen pojilleni siitä, mitä he tekivät tänään. He menivät kentälle joukkueena. Kaikki kritisoivat meitä, mutta me ansaitsimme tämän.

Ottelun hallinta oli odotetusti Real Madridilla. Se piti palloa 68-prosenttisesti, voitti maalintekoyritykset 30-4 ja laukaukset kohti maalia 11-3. Sheriffin kreikkalaismaalivahti Georgios Athanasiadis otti kuitenkin kymmenen torjuntaa ja vieraat tekivät kaksi maalia isäntien yhtä vastaan.

Ensimmäisen puoliajan ainoan maalin puski uzbekistanilaishyökkääjä Jasur Jakshibaev brasilialaisen laitapuolustajan Cristianon keskityksestä. Maalisyöttö oli Cristianolle lohkovaiheessa jo kolmas. Karim Benzema tasoitti pelin 65. minuutilla rangaistuspotkusta, mutta Sheriff ei ollut vielä viimeistä sanaansa sanonut. Brunon tekemä maali hylättiin vielä paitsiona, mutta luxemburgilaisen Sebastien Thillin 90. minuutilla syntynyt komea 2-1-maali jäi voimaan.

– Tiesimme täydellisesti, että tulemme puolustamaan tässä ottelussa. Puolustimme hyvin ja teimme myös hyviä vastahyökkäyksiä, valmentaja Vernydub totesi onnistuneesta ottelustrategiasta.

– Teimme lopussa erittäin tärkeän maalin. Olen onnellinen ja ylpeä joukkueen ja poikien puolesta. Jatkamme omalla tiellämme.

[readmore from=Mestarien-liiga]

– Jotkut, ja etenkin eräs erittäin tärkeä jalkapalloilija sanoivat, ettei Sheriff ansaitse olla mukana Mestarien liigassa. Seuraavaa kierrosta emme ajattele, sillä olemme tehneet jotain poikkeuksellista. Katsotaan myöhemmin. Meillä on neljä erittäin tärkeää ottelua jäljellä.

Kuusi pistettä tuskin riittää vielä jatkoon, mutta kovin montaa lisäpistettä Sheriff ei enää tarvitse pudotuspeleihin jatkaakseen. Viimeistään nyt jokaisen joukkueen luulisi ainakin ottavan sen tosissaan.

Lähde: AS