Kansallisen Liigan mestaruustaistelu pysyi yhä elossa – lauantain dramaattinen trilleri pudotti jo yhden kyydistä

© Kuva: Kansallinen Liiga / Kalevi Hämäläinen

Tikkurilan Palloseura onnistui kuin onnistuikin pitämään Kansallisen Liigan mestaruustaistelun vielä elossa. Kotijoukkue Honka oli pitkään kiinni voitossa, mutta TiPS käänsi pääkaupunkiseudun paikallisottelun edukseen ja onnistui ottamaan viidennen peräkkäisen voittonsa. Näin se roikkuu kynsin ja hampain edelleen mukana sarjan mestaruustaistelussa.

TiPS oli pitänyt oman maalinsa koskemattomana jo kuudessa ottelussa peräkkäin, kunnes Honka rikkoi sen pitkän nollaputken. Honka sai keskialueelta vapaapotkun, ja Rebecca Kindstedt nikkasi sen Elsa Sulun vartioimaan maaliin. Tällöin pelattiin ottelun 17. minuuttia.

TiPS:n tasoitus tuli noin tuntia myöhemmin. Tällöinkin maalin tekijänä oli puolustaja Kindstedt, mutta valitettavasti pallo meni Kindstedtin päästä tällä kertaa omaan verkkoon.

84. minuutilla TiPS onnistui sitten tekemään erittäin tärkeän voittomaalin. Sen laukoi Oona Sirén pelaajaruuhkan takaa noin 18 metristä taka-alanurkkaan. Hieno maali.

Voiton myötä TiPS pysytteli KuPS:sta neljän pisteen päässä, kun sarjasta on pelaamatta enää kolme kierrosta. Käytännössä eroa on viisi pistettä, sillä maaliero ratkaisee tasapisteissä, ja sarjajohtaja KuPS:n maaliero on yhdeksän maalia TiPS:n vastaavaa parempi.

Sarja voi saada hienon huipennuksen, sillä KuPS ja TiPS kohtaavat sarjan päätöskierroksella Kuopiossa 9. lokakuuta. KuPS:n mestaruus voi varmistua tosin jo sitä ennen, sillä TiPS:n haaveet ovat siinä, että KuPS häviäisi jommankumman kahdesta seuraavasta ottelustaan. KuPS kohtaa seuraavalla kierroksella 25.9. kotikentällään PK-35 Vantaan ja vierailee sitten Töölössä HJK:n vieraana. TiPS puolestaan saa kotikentälleen vieraikseen ensin Åland Unitedin ja sitten PK-35 Vantaan.

Mestaruustaistelu on teoriassakin enää vain kahden kauppaa, sillä mestaruutta puolustanut Åland United putosi KuPS:n – ja nyt myös TiPS:n – kyydistä lopullisesti lauantaina Maarianhaminassa pelatussa huimassa seitsemän maalin trillerissä. Sen vei edukseen KuPS, kun Aino Kröger teki kulmapotkusta 90. minuutilla keltapaidoille 4-3-voittomaalin. Osuma oli Krögerin illan kolmas. Toinen, tunnin kohdalla syntynyt maali oli upea veto vapaapotkusta.

KuPS johti ottelua Krögerin kahdella ja Gentjana Rochin yhdellä maalilla jo 3-0, kunnes kotijoukkue Åland United heräsi. Cassandra Korhonen teki kaksi ja Sarah Mary Troccoli yhden maalin, kun emännät hiipivät kolmen maalin takaa tasoihin. Krögerin lopun maali vesitti kuitenkin toiveet pisteestä ja lopullisesti myös mestaruudesta. Ottelukoosteen lauantain trilleristä voi katsoa alla olevan linkin takaa.

Kun yläloppusarjasta on pelaamatta enää kolme kierrosta, pelaavat PK-35 Vantaa, HJK ja Honka enää sijoista 4-6. Mitalisijat ovat olleet selvillä jo hyvissä ajoin, ja käytännössä on jo lähes varmaa, että Åland Unitedin viime kauden kultamitalit vaihtuvat nyt pronsseihin. Suomen Cupin voitto 16.10. voisi toki tuoda vielä Åland Unitedillekin kirkkaat mitalit. Finaalissa se kohtaa PK-35 Vantaan.

Alemmasta loppusarjasta on pelaamatta vielä neljä kierrosta. Suora putoaja varmistui kuitenkin jo lauantaina, kun sarjanousija HPS haki 1-0-vierasvoiton Jyväskylästä. Käytännössä JyPK:n putoaminen sinetöityi lopullisesti alla näkyvään Emilia Tuomelan lisäajan huipputorjuntaan. Nollapeli oli Tuomelan pääsarjauran ensimmäinen.

JyPK on hävinnyt kaikki kauden 20 otteluaan kehnolla yhteismaalierolla 9-58. Ilves, PK-35 ja HPS jatkavat yhä kamppailua siitä, mikä kolmesta joukkueesta joutuu putoamiskarsintaan.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.