Italian seitsemänneksi korkeimmalla sarjaportaalla Prima Categoriassa nähtiin äärimmäisen ikävä tapahtuma kesken pelin. Sarjatason Piemonten lohkossa Luoteis-Italiassa pelattu kamppailu Carpignanon ja Oleggio Castellon välillä keskeytyi toisella jaksolla.

Carpignanon valmentaja Giovanni Alosi löi ottelun erotuomaria Andrea Felisia nyrkillä kasvoihin.

Felis puhalsi pilliinsä ja päätti ottelun välittömästi tapahtuneen jälkeen. Oleggio Castello johti tuossa kohtaa peliä lukemin 2-0.

Tilannetta ennen Torinosta kotoisin oleva tuomari oli ajanut Alosin kentältä ulos. Valmentaja ei kuitenkaan suostunut poistumaan vaan päätti päinvastoin lähteä tuomaria kohti.

Peli tultaneen tuomitsemaan Oleggio Castellon 3-0-voitoksi jälkikäteen. Alosi tulee saamaan tilanteesta mahdollisesti rikosoikeudellisia seuraamuksia ja ainakin pitkän toimitsijakiellon. Hän myös erosi jo tehtävästään.

Valmentaja pahoitteli tilannetta Corriere di Torinon haastattelussa.

– En voi puolustella tekoani. Kaikki mitä tuolloin tapahtui on täysin omia arvojani ja jalkapallon arvomaailmaa vastaan. Lajin tulisi perustua hauskuuteen eikä se saisi koskaan johtaa tällaiseen, mitä tein. Olen erittäin rumasta tempustani todella häpeissäni, Alosi sanoi.

– Olen nähnyt tilanteen ja en tunnista itseäni. Tuomarin puolesta olen äärimmäisen pahoillani. Pyysin häneltä ja vastustajalta anteeksi heti pelin jälkeen, että pilasin hienon ottelun.

Alosi kertoo olevansa myös erittäin pahoillaan siitä, millaisen esimerkin hän antoi joukkueensa ja organisaationsa nuorille pelaajille.

Tilanne katsottavissa alta. Jos twiitti ei näy, klikkaa tästä.