Melko korkean ärsytyskynnyksen luulisi ylittyvän, jotta suuri sarjaorganisaatio julkaisee virallisen tiedotteen koskien toisen suuren sarjan puheenjohtajan kommentteja. Koska näin tapahtui, on selvää, että La Ligan pomo Javier Tebas onnistui osumaan Ranskan pääsarja Ligue 1:tä hermoon.

Tebas kuvaili Ligue 1:tä jäähdyttelysarjaksi viitaten jo uransa ehtoopuolella olevien Sergio Ramosin ja Lionel Messin siirtymisiin PSG:hen tänä kesänä. Hän myös totesi ”valtio-omisteisen” PSG:n olevan ”yhtä vaarallinen kuin Euroopan Superliigan”.

– Ottaen huomioon joidenkin pelaajien iän PSG näyttää kuin legendojen liigalta. La Ligalla on Viniciuksen kaltaisia nuoria pelaajia. Me tulemme ratkaisemaan PSG:n ongelman. Se, mitä PSG tekee, on yhtä vaarallista kuin Superliiga, Tebas sanoi.

– Me jatkamme kasvuamme Messin lähdöstä huolimatta. Teemme edelleen töitä näitä valtioiden seuroja vastaan. Ne seurat ovat vihollisia siinä missä Superliigakin.

[readmore from=Tebas-Javier]

Ligue 1 kuvaili Tebasin lausuntoja törkeiksi.

– Espanjan jalkapalloliigan puheenjohtajan kommentit eivät ole hänen edustamansa instituution, jota (Ranskan liigaorganisaatio) LFP on aina kunnioittanut, arvoisia. LFP ja La Liga eivät selvästikään jaa samaa näkemystä siitä, mitä liigojen välisiin suhteisiin kuuluu, sarjaorganisaatio LFP:n vastineessa todettiin.

– LFP ei halua, että herra Tebas käyttää sitä piilotellakseen espanjalaisen ammattijalkapalloilun tällä hetkellä kokemia sisäisiä ongelmia. Muistutamme, että espanjalaisten jalkapalloseurojen monien kausien ajan nauttima taloudellinen suuruus, joka on nykyisten ongelmien juurisyy, ei ole sen paremmin Ligue 1:n kuin PSG:nkään vastuulla.

Ligue de Football Professionnel

@LFPfr
La Ligue de Football Professionnel tient à répondre avec détermination à la dernière déclaration de M. Javier Tebas au sujet du @PSG_inside en particulier et de la situation de la @Ligue1UberEats en général.

📌 Communiqué ➡️ bit.ly/2VoOftI