Liverpool kartutti sunnuntaina pistepussiaan kolmella pinnalla, kun se kellisti vieraskentällä Leedsin maalein 3-0. Voitolla oli kuitenkin kitkerä sivumaku, sillä Liverpoolin huippulupaus Harvey Elliott satutti pahasti nilkkaansa.

Fulhamin kasvatti, Valioliigassa toukokuussa 2019 vain 16 vuotta ja 30 päivää vanhana debytoinut Elliott eteni keskialueella pallon kanssa, kun Leedsin hollantilaistoppari Pascal Struijk juoksi hänet kiinni ja suoritti onnistuneen pallonriiston. Elliottin nilkka jäi samaan aikaan kuitenkin epäonnisesti maassa liukuneen Struijkin vasemman jalan alle, ja taittui pois sijoiltaan.

Pallo pysyi Leedsillä, mutta Elliott jäi huutamaan tuskaisena maahan ja vieressä tilannetta seurannut Mohamed Salah viittilöi lääkintähenkilökunnan kiireesti paikalle avuksi.

Mohamed Salah huomasi välittömästi Harvey Elliottin loukkaantumisen vakavuuden. Kuva: Getty Images

Harvey Elliott vietiin sairaalaan, josta hän kuitenkin pääsi vielä saman illan aikana pois. Tällä viikolla Elliottin nilkka leikataan, ja edessä on luultavasti pitkä toipumisjakso. Sen pituudesta Liverpool ei ole kuitenkaan toistaiseksi arviota esittänyt.

Nuori puolustaja Pascal Struijk esitti Instagramin välityksellä pahoittelunsa Elliottin loukkaantumiseen johtaneesta tilanteesta.

– Tämän päivän ottelussa tapahtui jotain, mitä en ikinä toivoisi kenellekään. Harvey Elliott, olet ajatuksissani. Olen todella pahoillani enkä ikinä toivonut tällaista tapahtuvan. Toivotan sinulle pikaista paranemista, ja toivottavasti näemme sinut pian kentällä taas, Struijk kirjoitti stooriinsa.

Russ 🎙📻

@_media_journo
Leeds United defender Pascal Struijk on Instagram after the game vs Liverpool. #LUFC #LFC #LEELIV

Sekä asiantuntijat että Leedsin valmentaja Marcelo Bielsa olivat vakuuttuneita siitä, että tilanne oli täysi vahinko. Siitä huolimatta erotuomari ajoi Struijkin VAR-tarkistuksen jälkeen suoralla punaisella ulos.

– Jos hän ei olisi murtanut nilkkaansa, olisiko Struijk ajettu ulos? En usko. Ehkä tuomari olisi antanut hänelle varoituksen, mutta en usko, että häntä olisi ajettu ulos. Tietysti olen pahoillani Harvey Elliottin puolesta ja toivotan hänelle pikaista paranemista, mutta jalkapallossa sattuu vahinkoja. Tämä on kontaktilaji, Liverpoolin seuraikoni Jamie Redknapp totesi TV-studiossa.

– Olen pahoillani, että vastustajan pelaajan piti jättää peli kesken, mutta olen täysin vakuuttunut siitä, ettei meidän pelaajallamme (Struijk) ollut pahaa tarkoitusta, Marcelo Bielsa puolestaan kommentoi.

Football Daily

@footballdaily
🗣 "If he hadn't of broken his ankle, would he have sent him off? I don't think he would."

Jamie Redknapp disagrees with the decision to send off Pascal Struijk for his challenge on Harvey Elliott

Football Daily

@footballdaily
🗣 "I regret dearly that the opponents player had to leave the game."

Marcelo Bielsa says he is 100% sure Pascal Struijk had no bad intentions with his challenge on Harvey Elliott

Ville Kuusinen

@VilleKuusinen
Harvey Elliott pikaista paranemista. Karmealta näytti.Toivotaan että viime kauden epäonni ei toistu Liverpoolille ja tällä kertaa kk osalta .Loukkaantumisesta huolimatta väkevä alku Poolille kauteen. Leedsillä tehotonta juoksemista, sitä tämä alkukausi pitkälti ollut #valioliiga